vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEPărintele Atanasie Tănăsache Costea a trecut la Domnul în urma unui grav...

Părintele Atanasie Tănăsache Costea a trecut la Domnul în urma unui grav accident de circulaţie

Părintele Atanasie-Tănăsache Costea de la Biserica „Sfântul Ilie” – Grant din Bucureşti a trecut la Domnul în această dimineaţă, transmite agenţia de presă Basilica a Patriarhiei Române.

Acesta circula dinspre Buzău spre Bucureşti când, nu se ştie în ce condiţii, ar fi pătruns pe contrasens, moment în care a intrat cu maşina într-o cisternă. Impactul extrem de dur i-a fost fatal. Preotul nu a avut nicio şansă să supravieţuiască. Ambele vehicule au ieşit de pe carosabil, pe câmpul din zonă, scrie sursa citată. Autoturismul a fost pur şi simplu strivit de cisternă, după cum arată imaginile de la faţa locului.

Pompierii din Ialomiţa au intervenit imediat după producerea accidentului. Inclusiv un elicopter SMURD a ajuns la faţa locului, dar nu a fost necesară intervenţia acestuia, pentru că şoferul autoturismului a murit pe loc în urma impactului cu cisterna. Bărbatul a rămas încarcerat, dar în momentul în care a fost extras din maşina făcută praf era prea târziu, iar echipajele de prim-ajutor nu au putut face altceva decât să declare decesul.

Poliţiştii au demarat verificări pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs accidentul. Sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv aceea potrivit căreia şoferului i s-ar fi putut face rău la volan, ori ca nu cumva acesta să fi adormit. Necropsia şi cercetările poliţiştilor vor stabili exact cauza tragediei de pe DN2E85, conchid sursele citate.

Părintele s-a născut în urmă cu 66 de ani la Pechea, în judeţul Galaţi, iar în 1984 a cunoscut-o pe viitoarea soţie, presbitera Elena Costea.

Primii şapte ani i-au petrecut la Parohia Smulţi, din judeţul Galaţi, împreună cu primii lor patru copii. Cel de al cincilea s-a născut după ce familia s-a mutat la Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din oraşul Galaţi, o parohie săracă din port, la ale cărei slujbe abia dacă participau câţiva enoriaşi.

În perioada respectivă, Părintele Tănăsache a început să-şi dovedească abilităţile de lucru cu tinerii, punând la dispoziţia ASCOR Galaţi biserica şi călăuzirea sa. De atunci, biserica modestă din port a fost mereu plină de tineri.

În 1996, familia s-a mutat în Capitală, unde părintele a devenit ghid spiritual pentru studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universităţii din Bucureşti. El coordona şi practica studenţilor în şcolile Capitalei.

În 2007, şi-a susţinut teza de doctorat, intitulată „Dimensiunea spirituală ortodoxă a pedagogiei creştine”, iar în 2010 a fost numit paroh al bisericii bucureştene „Sfântul Ilie – Grant”.

Părintele Tănăsache Atanasie Costea este autorul mai multor articole de specialitate despre legătura dintre educaţie şi spiritualitate, dar nu s-a preocupat să avanseze în cariera academică, ci şi-a dedicat viaţa călăuzirii tinerilor, prin aplicarea în practică a principiilor pedagogiei creştine. Este realizatorul mai multor emisiuni de televiziune realizate de Trinitas TV.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate