ACTUALITATEPapa Papă Papa Bun: Papa Francisc a fost audiat de procurori în...

Papa Papă Papa Bun: Papa Francisc a fost audiat de procurori în dosarul „Hotel de Lux la Londra”

Pe 17 nov. 2021, avocații Apărării din dosarul „Hotel de Lux la Londra” au solicitat instanței de la Tribunalul Vatican să li se pună la dispoziție transcriptul audierii papei Francisc de către procurori: Apărarea cere ca papa Francisc să fie adus ca martor în proces, respectiv să fie informată despre ceea ce a declarat papa procurorilor, la ce dată a avut loc audierea papei și modul cum au fost folosite informațiile în contextul în care procurorii adună probe împotriva clienților. În proces, un număr de 10 persoane (intermediari din Italia și oficiali ai Sfântului Scaun) sunt acuzați de fraudă în afacerea estimată la 350 milioane euro (!!!) a achiziționării unui imobil de lux în Chelsea (Londra, Marea Britanie)

Papa Francisc este suspectat că s-a implicat în definitivarea tranzacției păgubitoare numai că, în calitate de monarh absolut, nu ar putea fi obligat să depună mărturie într-un proces în care el însuși este urmărit penal, în fața unei instanțe cu magistrați care au fost numiți tot de el: potrivit legislației Vaticanului, procurorii Gian Piero Milano și Alessandro Diddi, ca și președintele Tribunalului Vatican, Giuseppe Pignatone– proveniți din sistemul de Justiție italian, au fost nominalizați în funcție de papa Francisc. Magistrații din Vatican City sunt italieni, cu interese în Italia și judecă în prezent italieni care au cumpărat o proprietate pentru Vatican într-un caz controversat, cu consecințe penale.

Continuarea este pe blogul jurnalistului Traian Horia.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...