luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEPapa Francisc afirmă că a fost susținut de fostul Papă Benedict al...

Papa Francisc afirmă că a fost susținut de fostul Papă Benedict al XVI-lea, un conservator convins, cu privire la drepturile cuplurilor homosexuale

Papa Francisc spune că a avut un aliat în predecesorul său, Benedict al XVI-lea, când a vorbit în favoarea parteneriatului civil pentru cuplurile de același sex. Acest lucru este susținut de Suveranul Pontif într-o nouă carte care urmează să apară în Spania, potrivit NBCNews.

O parte din conținutul cărții a fost dezvăluit anterior publicării către mass-media, inclusiv Reuters.

Papa Francisc a confirmat opoziția Bisericii Catolice față de căsătoriile LGBTQ. Totuși, el a spus în mod repetat că cuplurile de același sex au dreptul să fie protejate de legile uniunii civile.

O deschidere mai mare față de comunitatea LGBTQ a fost unul dintre semnele distinctive ale papalității sale de 11 ani. Un semn de întrebare e însă faptul că Papa Benedict, un conservator, nu era cunoscut ca simpatizant față de cauză.

Cu toate acestea, Francisc a spus că Benedict l-a susținut în fața unui grup de cardinali care s-au dus la el să se plângă de „ereziile” privind parteneriatele civile.

„Au mers la el acasă pentru a mă judeca. M-au acuzat în fața lui că susțin căsătoria între persoane de același sex”, a spus Papa Francisc.

Benedict al XVI-lea i-a ascultat și „i-a ajutat să distingă lucrurile”, susține Papa Francisc. Fostul Papă le-ar fi spus că ceea ce a zis actualul suveran Pontif nu este „o erezie”.

Noua carte se numește „Papa Francisc. Succesorul: amintirile mele despre Benedict al XVI-lea”. Ea este realizată pe baza interviurilor cu jurnalistul Javier Martinez-Brocal.

În urmă cu aproape 2 luni, Papa Francisc i-a numit ipocriți pe cei care se opun ideologiei LGBT.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Papa pune in gura lui Benedict toate derapajele lui. Benedict care a fost indepartat ca sa faca loc gobalistului Francisc! Ca doar Francisc nu scrie ca sa dezvaluie adevarul ci scrie o carte ca sa isi spele imaginea. El crede ca daca zice ca si Benedict ii impartasea simpatia pentru gay el este iertat pentru ca sustine cuplurile gay??? Benedict nu a sustinut public niciodata cuplurile gay asa cum Francisc o face. Atitudinea lui e asamanatoare lgbtqistilor. Sa arate ca toti sunt un pic ca ei si astfel ei sa para si ei normali. Francisc nu numai ca reinterpreteaza dogmele crestinesti in sens personal dar le si modifica. Sa nu uitam ca a modificat si rugaciunea “Tatal nostru” in urma unor concluzii proprii.!!! Fara comentarii!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE