marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEPapa Francisc spune că „homosexualitatea este un păcat, nu o crimă”, iar...

Papa Francisc spune că „homosexualitatea este un păcat, nu o crimă”, iar episcopii care o resping trebuie convertiți pentru a aplica tandrețea lui Dumnezeu cu fiecare

Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea ca fiind „nedrepte”. Acesta a spus că Dumnezeu îi iubește pe toți copiii săi așa cum sunt și a cerut episcopilor catolici care susțin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ, potrivit unui interviu acordat de Suveranul Pontif agenției de presă AP.

„A fi homosexual nu este o crimă”, a spus Suveranul Pontif în timpul unui interviu exclusiv acordat agenției The Associated Press.

Papa Francisc a spus că unii episcopi catolici susțin legile care incriminează homosexualitatea si discriminează persoanele LGBTQ. De asemenea, el a catalogat stilul de viață al acestor persoane ca fiind un „păcat”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Suveranul Pontif le cere episcopilor să nu mai discrimineze persoanele LGBT.

„Acești episcopi trebuie să aibă un proces de convertire”, a spus Papa, adăugând că ar trebui să aplice „tandrețea, vă rog, așa cum Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”.

Comentariile acestuia au fost salutate de apărătorii drepturilor homosexualilor ca fiind o piatră de hotar, primele de acest gen rostite de un Papă.

Papa Francisc a mai spus că trebuie să existe o distincție între o crimă și un păcat în ceea ce privește homosexualitatea.

Învățătura Bisericii susține că actele homosexuale sunt un păcat, sau „intrinsec dezordonate”, dar că persoanele homosexuale trebuie tratate cu demnitate și respect.

„Nu este o crimă. Da, dar este un păcat. Bine, dar mai întâi să distingem între un păcat și o crimă”, a spus Papa.

„De asemenea, este un păcat să nu avem caritate unii față de alții”, a adăugat el, conform g4media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Și furtul și omuciderea sunt păcate. Când papa zice că îi iubește pe homosexuali se referă la o parte din clerul catolic?

  2. Papa Francisc face de multe ori afirmatii la limita, in unele cazuri foarte alunecoase…
    Intr-adevar, e pacat sa ii urasti, sa fii violent cu ei, daca asta vrea sa combata. Nu castigi un om prin violenta si jigniri.
    Si e bine, totusi, ca a mentionat explicit ca e pacat, despartind apele.
    Si da, trebuie primiti in biserica. Unde sa se vindece in alta parte? (Se pune problema care e Biserica lui Hristos cea adevarata, in care Tainele chiar au puterea de a surpa lucrarea demonica si tot intunericul din om si de a vindeca)
    Dar nu trebuie incurajati sa ramana asa, cum ar crede sau ar vrea sa se creada LGBT-istii, niste marxisti care deturneaza in chip pervers dramele acestor oameni (majoritatea vindecabili, acolo unde se doreste)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE