ACTUALITATEPapa Francisc și Patriarhul Ecumenic Bartolomeu l-au felicitat pe Joe Biden

Papa Francisc și Patriarhul Ecumenic Bartolomeu l-au felicitat pe Joe Biden

Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, i-a trimis o scrisoare de felicitare lui Joe Biden, numindu-l „președinte ales”, deși alegerile nu s-au terminat în Statele Unite și „victoria” sa a fost anunțată doar de o parte a mass-media.

Patriarhul Bartolomeu amintește de „anii de prietenie” care-l leagă de Joe Biden și de „încântarea și mândria” că democratul a fost ales președinte.

„Bucuria şi entuziasmul provocate de victoria dumneavoastră electorală sunt mai degrabă nişte sentimente personale… Dar, dincolo de Patriarhatul nostru, sunt milioane de americani precum şi cetăţenii din întreaga lume liberă, cei cărora le oferiţi acum speranţă (aş putea spune cu convingere acest lucru) pentru viitor mai bun, unul în care să învingă valorile eterne şi-n idealurile omenirii civilizate” – a transmis Patriarhul Ecumenic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Patriarhul Bartolomeu scrie și de faptul că instituția pe care o reprezintă „a fost, de mulți ani, preocupată cu protejarea mediului înconjurător și problema schimbărilor climatice, așa că sărbătorește în mod deosebit inițiativele pe care sunteți pregătit să le asumați în această problemă urgentă, cu referire la aderarea la Tratatul de la Paris”.

„Domnule Președinte, de vreme ce lumea anticipează așa de multe de la dumneavoastră, noi la Fanar – pe care l-ați onorat cu prezența – ne rugăm preaputernicului Dumnezeu să vă dăruiască putere, sănătate, inspirație și rezistență pentru a îndeplini așteptările tuturor. Cei care se uită la dumneavoastră sunt cei care însetează pentru libertate religioasă, cei care ale căror drepturi umane sunt încălcate, cei care tânjesc pentru libertate și justiției. Și sunt atât de mulți! Printre ei sunt și comunitățile istorice din Orientul Mijlociu, care aspiră la coexistență pașnică”, încheie Patriarhul Bartolomeu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Același lucru l-a făcut și Papa Francisc, a anunțat echipa lui Biden.

„Preşedintele ales Joe Biden a vorbit în această dimineaţă cu Sanctitatea sa papa Francisc. Preşedintele ales i-a mulţumit Sanctităţii sale pentru transmiterea binecuvântării şi a felicitărilor sale”, indică un comunicat al echipei Biden.

Democratul s-a declarat dornic să „lucreze” cu papa „pe baza credinţei împărtăşite în demnitate şi egalitatea întregii umanităţi, în probleme precum atenţia acordată persoanelor marginalizate şi săracilor, criza schimbărilor climatice şi primirea şi integrarea migranţilor şi a refugiaţilor în comunităţile noastre”.

Susținerea celor doi prelați vine în condițiile în care Biden este un susținător necondiționat al avortului, homosexualității și transgenderismului, fiind și puternic contestat de comunitățile religioase din Statele Unite din aceste motive.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media

De altfel, în 2019, lui Biden i s-a refuzat sfânta împărtășanie într-o biserică catolică, „pentru că orice persoană care susține avortul se plasează în afară învățăturii Bisericii”, după cum spunea părintele Robert Morey de la parohia Sfântul Antonie din Florence, Carolina de Sud.

Susținerea lui Biden de către Fanar a fost anticipată de absența Arhiepiscopului grec al Americii, Elpifodor, de la convenția republicană unde Donald Trump a fost desemnat oficial candidat la președinție. În schimb, reprezentantul Patriarhului Bartolomeu a fost prezent la convenția democraților.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...