ACTUALITATEPapa Francisc, după decizia din Parlamentul European despre căsătoriile homosexuale: Vă rog,...

Papa Francisc, după decizia din Parlamentul European despre căsătoriile homosexuale: Vă rog, nu obligați Biserica să-și nege propriul adevăr

Papa Francisc a reiterat miercuri că exclude perspectiva căsătoriilor între persoane de același sex în cadrul Bisericii Catolice, într-o serie de comentarii adresate jurnaliștilor în timp ce se întorcea la Vatican după ce a petrecut câteva zile în Slovacia, transmite DPA, citat de stiripesurse.ro.

„Căsătoria este un sacrament și Biserica nu are autoritatea să-l schimbe. Dacă două persoane de același sex vor să-și petreacă viața împreună, guvernele au modalități prin care să-i sprijine, prin ceremonii civile. Dar căsătoria este căsătorie!

Acest lucru nu înseamnă condamnarea unor oameni, toți trebuie să fie respectați. Dar vă rog nu obligați Biserica să-și nege propriul adevăr.”, a declarat suveranul pontif.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ceea ce privește avortul, acesta îl vede ca pe o „crimă”.

„Avortul este mai mult decât o problemă, este o crimă. Din punct de vedere științific, este o viață de om, acesta este motivul pentru care Biserica are o poziție atât de strictă asupra acestui subiect.”, a spus Papa.

Aceste declarații vin tocmai după ce Parlamentul European a emis o rezoluție care susține ideologia LGBT și care condamnă statele care „discriminează minoritățile sexuale”, între care s-ar număra și România.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

8 COMENTARII

  1. parlamentul european e o chestie marxistă, nu reprezintă națiunile Europei ci niște miliardari care finanțează niște burtoși de-acolo, trebuie desființat. UE e o rușine. n-are nimic a face cu ce a fost

  2. Atitudinea papei e una diplomatica. Adica nu spune ca biserica nu e de acord ci doar cere sa nu i se ceara bisericii sa schimbe actul de casatorie pentru cele lgbtq. Si mai mult, recunoaste decizia statelor spunand ca pot si au cadrul legal sa reglementeze casatoriile lgbtq. Adica in traducere libera” da suntem de acord cu casatoriile intre pers de acelasi sex ” tot ce va rugam este sa nu ne cereti deocamdata acordul bisericii pentru ca inca nu am decis ce sa facem. Ma asteptam o atitudice categorica de respingere a acestora. Am primit de fapt un accept partial. Si ca o paranteza.. papa a schimbat anumite cuvinte si rugaciunea „Tatal Nostru” deci a creat un precedent in schimbare……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...