ACTUALITATEPapa Francisc, de Paștile catolice: Avem nevoie mai mult ca oricând de...

Papa Francisc, de Paștile catolice: Avem nevoie mai mult ca oricând de Hristos cel Înviat, mai ales în această vreme de război

Papa Francisc a denunțat războiul „crud și lipsit de sens” din Ucraina, rugându-se pentru victime și refugiați, dar fără a menționa numele Rusiei, scrie Breibart.

„Să fie pace în Ucraina cea sfâșiată de război, așa de greu încercată de violența și distrugerea războiului crud și fără sens în care a fost târâtă”, a menționat Papa în predica rostită în fața a 50.000 de oameni în Piața Sf. Petru, cu ocazia sărbătorilor pascale la romano-catolici.

„În această noapte cumplită de suferință și moarte, să apară curând zorile speranței!” a îndemnat el. „Să fie o decizie pentru pace.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Papa a continuat condamnând agresiunea ca fiind o „încordare a mușchilor” continuă în timp ce oamenii continuă să sufere.

„Vă rog să nu ne obișnuim cu războiul! Să ne angajăm cu toții să implorăm pacea, de pe balcoanele noastre și pe străzile noastre!” el a spus. „Fie ca conducătorii națiunilor să audă pledoaria oamenilor pentru pace.”

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Francisc și-a reafirmat, de asemenea, apropierea de poporul Ucrainei, fără să menționeze vreodată Rusia pe nume.

„Țin în inima mea toate numeroasele victime ucrainene, milioanele de refugiați și persoane strămutate în interior, familiile divizate, bătrânii lăsați singuri, viețile rupte și orașele distruse”, a spus el.

„Văd fețele copiilor orfani care fug din calea războiului”, a continuat el. „Cum îi privim, nu putem să nu auzim strigătul lor de durere, alături de cel al tuturor celorlalți copii care suferă în lumea noastră”, printre care a menționat în mod expres „pe cei cărora li se refuză dreptul de a se naște” prin avort.

„În mijlocul durerii războiului, există și semne încurajatoare, cum ar fi ușile deschise ale tuturor acelor familii și comunități care primesc migranți și refugiați în întreaga Europă”, a declarat Papa Francisc. „Fie ca aceste numeroase acte de caritate să devină o binecuvântare pentru societățile noastre, uneori degradate de egoism și individualism, și să ajute să le facă primitoare pentru toți.”

Ochii noștri, a spus el, „sunt neîncrezători în acest Paște de război. Am văzut prea mult sânge, prea multă violență.”

„Și inimile noastre au fost pline de frică și angoasă, deoarece atât de mulți dintre frații și surorile noastre au fost nevoiți să se închidă pentru a fi protejați de bombardamente”, a adăugat el.

„Astăzi, mai mult ca niciodată, auzim ecou proclamarea Paștelui atât de dragă Orientului creștin: „Hristos a înviat! El a înviat cu adevărat!’”, a exclamat el.

„Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de el, la sfârșitul unui Post care părea fără sfârșit”, a spus el.

„Avem nevoie de Domnul răstignit și înviat, pentru a putea crede în biruința iubirii și a spera în reconciliere. Astăzi, mai mult decât oricând, avem nevoie ca el să stea în mijlocul nostru și să ne repete: ‘Pacea vouă!’ Numai El poate face asta”, a declarat capul Bisericii Romano-Catolice.

Papa Francisc s-a rugat și pentru ca pacea să se instaureze și în Libia, Yemen, dar și pentru „reconciliere pentru popoarele Libanului, Siriei și Irakului”, scrie Vatican News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate