joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEPapa Francisc, de Paștile catolice: Avem nevoie mai mult ca oricând de...

Papa Francisc, de Paștile catolice: Avem nevoie mai mult ca oricând de Hristos cel Înviat, mai ales în această vreme de război

Papa Francisc a denunțat războiul „crud și lipsit de sens” din Ucraina, rugându-se pentru victime și refugiați, dar fără a menționa numele Rusiei, scrie Breibart.

„Să fie pace în Ucraina cea sfâșiată de război, așa de greu încercată de violența și distrugerea războiului crud și fără sens în care a fost târâtă”, a menționat Papa în predica rostită în fața a 50.000 de oameni în Piața Sf. Petru, cu ocazia sărbătorilor pascale la romano-catolici.

„În această noapte cumplită de suferință și moarte, să apară curând zorile speranței!” a îndemnat el. „Să fie o decizie pentru pace.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Papa a continuat condamnând agresiunea ca fiind o „încordare a mușchilor” continuă în timp ce oamenii continuă să sufere.

„Vă rog să nu ne obișnuim cu războiul! Să ne angajăm cu toții să implorăm pacea, de pe balcoanele noastre și pe străzile noastre!” el a spus. „Fie ca conducătorii națiunilor să audă pledoaria oamenilor pentru pace.”

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Francisc și-a reafirmat, de asemenea, apropierea de poporul Ucrainei, fără să menționeze vreodată Rusia pe nume.

„Țin în inima mea toate numeroasele victime ucrainene, milioanele de refugiați și persoane strămutate în interior, familiile divizate, bătrânii lăsați singuri, viețile rupte și orașele distruse”, a spus el.

„Văd fețele copiilor orfani care fug din calea războiului”, a continuat el. „Cum îi privim, nu putem să nu auzim strigătul lor de durere, alături de cel al tuturor celorlalți copii care suferă în lumea noastră”, printre care a menționat în mod expres „pe cei cărora li se refuză dreptul de a se naște” prin avort.

„În mijlocul durerii războiului, există și semne încurajatoare, cum ar fi ușile deschise ale tuturor acelor familii și comunități care primesc migranți și refugiați în întreaga Europă”, a declarat Papa Francisc. „Fie ca aceste numeroase acte de caritate să devină o binecuvântare pentru societățile noastre, uneori degradate de egoism și individualism, și să ajute să le facă primitoare pentru toți.”

Ochii noștri, a spus el, „sunt neîncrezători în acest Paște de război. Am văzut prea mult sânge, prea multă violență.”

„Și inimile noastre au fost pline de frică și angoasă, deoarece atât de mulți dintre frații și surorile noastre au fost nevoiți să se închidă pentru a fi protejați de bombardamente”, a adăugat el.

„Astăzi, mai mult ca niciodată, auzim ecou proclamarea Paștelui atât de dragă Orientului creștin: „Hristos a înviat! El a înviat cu adevărat!’”, a exclamat el.

„Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de el, la sfârșitul unui Post care părea fără sfârșit”, a spus el.

„Avem nevoie de Domnul răstignit și înviat, pentru a putea crede în biruința iubirii și a spera în reconciliere. Astăzi, mai mult decât oricând, avem nevoie ca el să stea în mijlocul nostru și să ne repete: ‘Pacea vouă!’ Numai El poate face asta”, a declarat capul Bisericii Romano-Catolice.

Papa Francisc s-a rugat și pentru ca pacea să se instaureze și în Libia, Yemen, dar și pentru „reconciliere pentru popoarele Libanului, Siriei și Irakului”, scrie Vatican News.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE