miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEPapa Francisc critică din nou ideologia de gen: Este cel mai îngrozitor...

Papa Francisc critică din nou ideologia de gen: Este cel mai îngrozitor pericol care şterge diferenţele

Papa Francisc a criticat din nou teoria genului, considerând-o “cel mai îngrozitor pericol” care “şterge diferenţele”, informează AFP, citată de Agerpres.

“Este foarte important să existe această întâlnire între bărbaţi şi femei, pentru că astăzi cel mai îngrozitor pericol este ideologia de gen, care şterge diferenţele”, a spus papa Francisc, vineri, în timpul unei audienţe la Vatican acordate participanţilor la o conferinţă internaţională despre căsătorie şi viaţa religioasă.

“Am cerut să se facă studii asupra acestei ideologii urâte a epocii noastre, care şterge diferenţele şi face totul identic. A şterge diferenţa înseamnă a şterge umanitatea”, a adăugat suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani.

“Îmi amintesc că am citit un roman de la începutul secolului al XX-lea, scris de fiul arhiepiscopului de Canterbury: ‘Stăpânul Lumii’. Acest roman vorbeşte despre viitor şi este profetic, pentru că arată această tendinţă de a şterge toate diferenţele”, a adăugat el.

Papa Francisc a criticat deja în mai multe rânduri teoria conform căreia identitatea sexuală este determinată de educaţie şi mediu, nu de diferenţele genetice.

În 2016, el a denunţat “îndoctrinarea vicleană” a manualelor şcolare franceze influenţate de această teorie, provocând o avalanşă de critici în Franţa.

În 2019, Vaticanul a publicat un text menit să ajute profesorii din şcolile catolice să contracareze “ideologia” de gen, care “neagă diferenţa naturală dintre un bărbat şi o femeie”, promovând în acelaşi timp dialogul şi deschiderea.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE