ACTUALITATEPandemia închide biserici și anulează pelerinaje doar în România? Papa Francisc, baie...

Pandemia închide biserici și anulează pelerinaje doar în România? Papa Francisc, baie de mulțime la audiența generală/ Zeci de mii de oameni la un pelerinaj musulman din Irak

În timp ce în România este resticționată activitatea religioasă, prin impunerea unor restricții privind slujbele sau pelerinajele, în alte părți ale lumii vedem că lucrurile stau cu totul altfel.

Spre exemplu, Papa Francisc a făcut o baie de mulțime în timpul audienței generale, anunță ȘtiriTVR.ro, eveniment organizat într-un spațiu închis, cu participanți care purtau sau nu mască.

Potrivit sursei citate, nici Papa Francisc nu a purtat mască și chiar a sărutat mâinile a doi preoți.

Alte imagini vin de la Karbala, unde zeci de mii de crediniciosi au participat la un important festival religios shiit.

Autoritățile nu au putut decât să transmită rugăminți oamenilor să se protejeze și mulți voluntari împărțeau măști și gel dezinfectant și luau temperatura. Cei mai mulți au ignorat însă toate aceste măsuri.

Și la standurile de mâncare, prepararea și servirea se desfășura ca înainte de pandemie, în ciuda declarațiilor celor responsabili. Irakul a raportat peste 4 mii de cazuri de infectare la ultimul bilanț zilnic.

În România, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat noi restricții privind activitatea religioasă, prin interzicerea participării la pelerinaje a creștinilor care nu au domiciliul în localitatea respectivă.

În Arad, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis, marţi, să interzică procesiunile și slujbele religioase ce au loc în spaţiile închise, indiferent de confesiune, pe o perioadă de 14 zile.

În plus, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, preotul Constantin Sturzu, a declarat, miercuri seara, că Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi organizată în perioada 8-15 octombrie, aşa cum era programat iniţial, ci se va desfăşura doar de hramul sfintei, în ziua de 14 octombrie, cu Sfânta Liturghie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...