News ȘTIRI Pandemia închide biserici și anulează pelerinaje doar în România? Papa Francisc, baie...

Pandemia închide biserici și anulează pelerinaje doar în România? Papa Francisc, baie de mulțime la audiența generală/ Zeci de mii de oameni la un pelerinaj musulman din Irak

În timp ce în România este resticționată activitatea religioasă, prin impunerea unor restricții privind slujbele sau pelerinajele, în alte părți ale lumii vedem că lucrurile stau cu totul altfel.

Spre exemplu, Papa Francisc a făcut o baie de mulțime în timpul audienței generale, anunță ȘtiriTVR.ro, eveniment organizat într-un spațiu închis, cu participanți care purtau sau nu mască.

Potrivit sursei citate, nici Papa Francisc nu a purtat mască și chiar a sărutat mâinile a doi preoți.

Alte imagini vin de la Karbala, unde zeci de mii de crediniciosi au participat la un important festival religios shiit.

Autoritățile nu au putut decât să transmită rugăminți oamenilor să se protejeze și mulți voluntari împărțeau măști și gel dezinfectant și luau temperatura. Cei mai mulți au ignorat însă toate aceste măsuri.

Și la standurile de mâncare, prepararea și servirea se desfășura ca înainte de pandemie, în ciuda declarațiilor celor responsabili. Irakul a raportat peste 4 mii de cazuri de infectare la ultimul bilanț zilnic.

În România, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat noi restricții privind activitatea religioasă, prin interzicerea participării la pelerinaje a creștinilor care nu au domiciliul în localitatea respectivă.

În Arad, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis, marţi, să interzică procesiunile și slujbele religioase ce au loc în spaţiile închise, indiferent de confesiune, pe o perioadă de 14 zile.

În plus, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, preotul Constantin Sturzu, a declarat, miercuri seara, că Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi organizată în perioada 8-15 octombrie, aşa cum era programat iniţial, ci se va desfăşura doar de hramul sfintei, în ziua de 14 octombrie, cu Sfânta Liturghie.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate