joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEPagina „Ro-Vaccinare”, a Guvernului României, mesaj sinistru: Poartă mască, s-apuci pască! Reacția...

Pagina „Ro-Vaccinare”, a Guvernului României, mesaj sinistru: Poartă mască, s-apuci pască! Reacția unui preot: Este o amenințare și este profund ofensator pentru credința creștină

Pagina „Ro-Vaccinare”, a Guvernului României, a publicat pe 15 ianuarie un mesaj însoțit de o fotografie cu o mască pe care se putea citi „Poartă mască, s-apuci pască!”.

Mesajul a stârnit reacția părintelui Ionuț Ghibanu, vicar-eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei. Acesta a scris că autorul sintagmei este „cinic, neprofesionist și răutăcios” care „lasă voalat să se strecoare o amenințare la viața celui ce citește”.

El consideră că a trimite un asemenea mesaj „este profund scandalos pentru întreaga comunitate creștină, indiferent de confesiune, pentru că este o amenințare prin intermediul unui mesaj ce are ceva religios în el”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Părintele Ionuț afirmă că responsabilul de postarea mesajului „dovedesc analfabetism religios, dar și un dispreț major față de valorile neamului nostru”.

„Abia s-a stins scandalul iscat de propunerea total străină de valorile creștine europene de redenumire a sărbătorilor legate de Nașterea Domnului în stilul ideologiei neomarxiste a corectitudinii politice, că iată, pe pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 găsim îndemnul: „Poartă mască, S-apuci pască!”

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Cinic, neprofesionist și răutăcios este autorul sintagmei, dar și cei ce au aprobat această formulă propagandistică, ce amestecă lucrurile și mai mult și lasă voalat să se strecoare o amenințare la viața celui ce citește. Dacă nu porți mască, nu mai prinzi pasca, adică mori!?Pasca este pâinea binecuvântată ce este oferită credincioșilor în noapte pascală, ca simbol al bucuriei și al comuniunii, ca mărturie de credință și semn al celei mai mari sărbători creștine. A transmite un astfel de mesaj este profund scandalos pentru întreaga comunitate creștină, indiferent de confesiune, pentru că este o amenințare prin intermediul unui mesaj ce are ceva religios în el.

Sărbătoarea Paștilor, Învierea Domnului reprezintă biruința definitivă asupra răului, întunericului și a morții, temelia credinței noastre și tot ceea ce este legat de aceasta are un caracter sacru și intangibil. A utiliza un astfel de mesaj este profund ofensator pentru credința noastră creștină, mai cu seamă că pasca este asociată cu viața, cu biruința și cu Hristos.

Autorul mesajului propagandistic ca și responsabilul de postarea lui dovedesc analfabetism religios, dar și un dispreț major față de valorile neamului nostru. Nu poți face propagandă la nimic și mai ales la ceva legat de prevenirea unei boli, răstălmăcind înțelesul religios, utilizând expresii legate de lumea credinței și, mai mult, construind o amenințare cu moartea pornind de la un simbol al vieții! Derapajul este ofensator, mai ales dacă ținem seama de faptul că Biserica a sprijinit această campanie de prevenire, combatere și eradicare a noii pandemii, iar regulile specifice sanitare sunt respectate în sfintele lăcașuri, ori la ceremoniile religioase de orice fel. Nu putem permite batjocorirea credinței străbune, a Bisericii noastre, despre care Mihai Eminescu, recent celebrat, spunea că este mama neamului românesc. Ori, când te iei de mamă, nu iese deloc bine!Sunt curios cum vor reacționa unii și până la urmă poporul creștin de orice confesiune, văzându-și credința ofensată!”, a reacționat părintele Ionuț Ghibanu.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

 1. Vreau să vă amintesc mesajul târâturii de Boc care zicea că dacă nu votăm certificatul, o să facem Crăciunul in cimitir.

  Acum RoVaccinare, platformă a propagandei și minciunii oficiale, continuă acest gen de teroare de stat.

  Va trebui instrumentat un proces acum că psihoza se ventillează, să vedem la față lichelele care au promovat aceste mesaje teroriste pline de fake-news-uri pe bani publici și cu nume și CNP să-i aducem in fața tribunalelor.

  Promit să donez bani oricărui avocat care inițiază acest proces să-i vedem și sa-i aducem in instanță pe acești mercenari plătiti din bani publici să acopere cel mai mare tun financiar de la Bechtel incoace.

 2. Nu stiu cine le scrie mesajele dar sunt printre cei mai abjecti activisti pe tema vaccinului.

  Anul trecut faceau infierare bolsevica vaccinati-nevaccinati. Ziceau ca ATI-urile sunt pline din cauza nevaccinatilor (nu a lipsei medicilor, tratamentelor, preventiei, etc) si ca ei sunt de vina pentru tot blocajul.

  Raspanditori de ura si superficiali, dau impresia unor adolescenti care au prins telefonul adultilor…
  Mai mult, mie imi lasa impresia martorilor lui Iehova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE