joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEOrganizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măştilor sanitare în locuinţe, în anumite...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măştilor sanitare în locuinţe, în anumite condiţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri purtarea măştilor sanitare în locuinţe pentru a preveni infectările cu noul coronavirus atunci când sunt primiţi vizitatori şi când nu poate fi respectată distanţarea fizică, relatează dpa, citată de Agerpres.

Măştile ar trebui purtate în locuinţe în timpul vizitelor atunci când „nu este clar dacă încăperile au fost aerisite corespunzător”, potrivit unui nou ghid de recomandări publicat de OMS, miercuri, la Geneva.

OMS recomandase anterior purtarea măştilor în spaţiile cu dimensiuni reduse, însă nu precizase liniile directoare pentru spaţiile private.

Potrivit sursei citate, la începutul pandemiei, OMS îşi exprimase scepticismul cu privire la purtarea măştilor şi nu a susţinut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe ţări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măştile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Totuși, OMS a reiterat avertismentul său potrivit căruia măştile le-ar putea oferi oamenilor un fals sentiment de siguranţă, făcându-i să uite de alte măsuri esenţiale de prevenţie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE