luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEOrganizația Mondială a Sănătății - Pentru prima oară de la debutul pandemiei,...

Organizația Mondială a Sănătății – Pentru prima oară de la debutul pandemiei, au scăzut infecțiile și decesele provocate de Covid-19 în întreaga lume

Infecțiile și decesele provocate de Covid-19 în întreaga lume sunt în continuă scădere de câteva săptămâni, pentru prima oară de la debutul pandemiei, arată cele mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), conform Digi24.

Peste 3,1 milioane de noi infectări cu coronavirus au fost raportate săptămâna trecută pe plan mondial, observându-se o scădere cu 17% față de săptămâna precedentă. Este cel mai mic număr de infecții raportate de OMS de la sfârșitul lunii octombrie și până în prezent. Totodată, numărul deceselor a scăzut considerabil, fiind raportate 88.000 de decese, cu 10% mai puțin decât săptămâna trecută.

Pe primul loc la numărul de cazuri se află Statele Unite ale Americii, cu 871.365 de americani care au fost sau sunt infectați. Totuși, numărul de noi infecții a scăzut cu 19%, comparativ cu săptămâna precedentă.

Aceste scăderi considerabile sunt interpretate de către OMS ca fiind „încurajatoare”. Continentul cu cele mai puține cazuri este Africa, unde numărul de noi infectări a scăzut cu 22% de la ultimul raport întocmit.

La nivel global, au fost înregistrate peste 107 milioane de cazuri și peste 2,3 milioane de decese cauzate de SARS-CoV-2, conform datelor oferite de Universitatea John Hopkins din Statele Unite.

„Multe țări speră ca vaccinul să le scoată din impasul cauzat de pandemie. În timp ce unele țări au administrat deja milioane de doze de vaccin, aproximaiv 130 de țări, care înglobează în total 2,5 miliarde de oameni, încă o așteaptă pe prima.”, a declarat Directorul General al OMS, domnul Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform CNN.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate