ACTUALITATEOrganizația Mondială a Sănătății - Pentru prima oară de la debutul pandemiei,...

Organizația Mondială a Sănătății – Pentru prima oară de la debutul pandemiei, au scăzut infecțiile și decesele provocate de Covid-19 în întreaga lume

Infecțiile și decesele provocate de Covid-19 în întreaga lume sunt în continuă scădere de câteva săptămâni, pentru prima oară de la debutul pandemiei, arată cele mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), conform Digi24.

Peste 3,1 milioane de noi infectări cu coronavirus au fost raportate săptămâna trecută pe plan mondial, observându-se o scădere cu 17% față de săptămâna precedentă. Este cel mai mic număr de infecții raportate de OMS de la sfârșitul lunii octombrie și până în prezent. Totodată, numărul deceselor a scăzut considerabil, fiind raportate 88.000 de decese, cu 10% mai puțin decât săptămâna trecută.

Pe primul loc la numărul de cazuri se află Statele Unite ale Americii, cu 871.365 de americani care au fost sau sunt infectați. Totuși, numărul de noi infecții a scăzut cu 19%, comparativ cu săptămâna precedentă.

Aceste scăderi considerabile sunt interpretate de către OMS ca fiind „încurajatoare”. Continentul cu cele mai puține cazuri este Africa, unde numărul de noi infectări a scăzut cu 22% de la ultimul raport întocmit.

La nivel global, au fost înregistrate peste 107 milioane de cazuri și peste 2,3 milioane de decese cauzate de SARS-CoV-2, conform datelor oferite de Universitatea John Hopkins din Statele Unite.

„Multe țări speră ca vaccinul să le scoată din impasul cauzat de pandemie. În timp ce unele țări au administrat deja milioane de doze de vaccin, aproximaiv 130 de țări, care înglobează în total 2,5 miliarde de oameni, încă o așteaptă pe prima.”, a declarat Directorul General al OMS, domnul Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform CNN.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...