ACTUALITATEOrganizația Mondială a Sănătății nu vrea să declare „sfârșită” pandemia de Covid...

Organizația Mondială a Sănătății nu vrea să declare „sfârșită” pandemia de Covid 19 | Țările trebuie să se pregătească în continuare

Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a hotărât să mențină răspândirea virusului Covid-19  „urgenţă sanitară internaţională”( pandemie) informează TVR.

Directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că toate țările ar trebui să fie pregătite, deoarece nu sunt indicii că virusul nu se mai răspândește sau nu se mai dezvoltă tulpini cu efecte severe.

Cu toate acestea, potrivit ultimelor date publice, numărul deceselor provocate de Covid-19 a scăzut la bivel global. De asemenea, și numărul celor internați la ATI s-a diminuat, în ultima lună.

Mai multe state, printre care și România, au renunțat la principalele  restricțiile impuse de pandemie. S-a renunțat la obligativitata certificatului verde pentru a intra în unele spații publice închise, s-au reluat cursurile cu prezență fizică și a fost eliminată purtarea măștii sanitare în exterior.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Specialiștii de la OMS susțin că vaccinurile anti Covid și testele pentru depistarea acestui virus sunt în continuare utile, însă, trebuie luate măsuri pentru distribuirea eficientă a acestora, relatează sursa precizată.

România este una dintre țările care a aruncat la gunoi peste două milioane de doze de vaccin anti Covid, deoarece au expirat. În bani, pierderea se ridică la aproape șase milioane de euro. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut că sunt așteptate și alte doze al căror număr depășește cu mult populația României.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Restricțiile impuse de pandemiei au generat proteste masive în toate țările, iar cei mai mulți dintre oameni au spus că impunerea certificatului verde Covid ar reprezenta o încălcare flagrantă a drepturilor fundamentale.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

  1. Normal doar se castiga din asta, adica unii au doar de pierdut dc se renuntza la urgentza Covid ..numa ca nimeni nu mai baga in seama latratorii ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate