OPINII Orbanistul măștii

Orbanistul măștii

Orban a reacționat astfel la protestul din Piața Universității: „Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus”, a declarat Orban.

„Am văzut că a fost şi în Bucureşti un protest cu o sută şi ceva de persoane. Din păcate, unii părinţi au venit şi cu copiii şi nu purtau mască. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor.

Libertatea mai precizează că premierul ar fi pretins că „a testat măsura purtării măştilor de protecţie de către elevi, iar majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii.”

Nu știu ce înțelege Orban prin „testare”, dar sigur nu se referă la o testare științifică a purtatului de măști de către copii. A invoca majorități zdrobitoare pentru o decizie de sănătate publică nu spune nimic despre temeinicia respectivei decizii.

Dar ceea ce trebuie reamintit este că Orban iubește copiii noștri dincolo chiar și de recomandările sanitare. Căci recomandarea oficială a INSP pentru MS și MEN a fost ca portul măștii să fie doar în recreație, NU și la ore. „Purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă” este recomandarea oficială pe care Institutul Național de Sănătate Publică a transmis-o Ministerului Sănătății pentru ghidul sanitar ce va fi transmis școlilor, a declarat pentru Edupedu.ro directorul general al INSP (se întâmpla pe 12 august).

Cât de mult sunt amenințați copiii de virus o arată datele oficiale de la noi și de oriunde. O arată și studiile făcute, atent ocolite de autorități în fundamentarea deciziilor privind redeschiderea școlii. O arată, parțial, până și OMS, într-un videoclip oficial cu Maria von Kerkhove despre deschiderea școlilor, în care aceasta spune că majoritatea copiiilor dezvoltă forme ușoare sau asimptomatice ale bolii Covid, și că transmiterea virusului e rară între copiii mici. Și ce să vezi, Kerkhove nu spune nimic despre măști, ci despre distanțare și igienă, și despre faptul că nu toate școlile arată la fel, deci (logic ar fi ca) măsurile să fie adaptate.

Dincolo de acest aspect, Orban a reacționat cu un șantaj ordinar față de protestatari. Nu vrei mască, înseamnă că nu-ți iubești copilul. La o adică, poate ar trebui eventual ca autoritățile să ți-l și ia de acasă, că doar se știe, Iohannis și Orban, Arafat și Tătaru îți iubesc copiii mai mult decât o faci tu.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate