marți, noiembrie 28, 2023
EDUCAȚIEOrban: After-school-urile au rămas deschise pentru că au respectat măsurile şi nu...

Orban: After-school-urile au rămas deschise pentru că au respectat măsurile şi nu au existat cazuri de coronavirus

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri,că after-school-urile au rămas deschise deoarece au respectat măsurile şi nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus, anunță Agerpres.

„Am tratat after-school-urile şi creşele în mod distinct şi din cauza faptului că ele nu sunt practic în zona de coordonare a Ministerului Educaţiei. Creşele ţin de autorităţi locale, iar after-school-urile oarecum la fel. În ceea ce priveşte after-school-urile, ştiţi că am permis funcţionarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanţei şcolare”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că nu au fost înregistrate cazuri de infectări în zona after-school-urilor.

„Cel puţin pe analizele pe care le-am primit nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că au respectat regulile. Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să-şi desfăşoare activitatea profesională şi atâta timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare nu au considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în hotărârea de Guvern şi în ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii”, a spus premierul.

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o serie de măsuri obligatorii la nivelul Capitalei. Astfel, începând în București s-au închis școlile, restaurantele și teatrele, iar măștile au devenit obligatorii peste tot.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate