duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEOracle va cumpăra Tik Tok

Oracle va cumpăra Tik Tok

Oracle a câștigat lupta cu Microsoft și alte companii pentru operațiunile americane ale TikTok, într-o tranzacție care urmează a fi în curând comunicată oficial.

Microsoft anunță că nu va mai continua să urmărească achiziția TikTok, după ce proprietarul, Bytedance, i-a respins oferta, iar surse ale WSJ spun că Oracle va fi cumpărătorul, informează Profit.ro.

Înțelegerea dintre cele două părți nu va fi anunțată cu o tranzacție obișnuită. În schimb, Oracle va fi declarat „partenerul tehnologic de încredere” al TikTok. Urmează ca tranzacția să mai fie și aprobată de Comisia pentru Investiții Străine de la Casa Albă. Cu doar câteva ora înainte, Microsoft anunțase că nu mai încearcă să cumpere TikTok, după ce oferta sa nu a fost acceptată de proprietar.

„ByteDance a respins oferta pe care am făcut-o pentru operațiunile din Statele Unite ale TikTok. Avem convingerea că oferta noastră era bună pentru utilizatori și pentru interesele naționale“, spun cei de la Microsoft într-un comunicat.

Microsoft era principalul favorit în cursa pentru achiziționarea TikTok, după ce administrația americană a forțat platforma chinezească să aleagă între a fi vândută unei companii americane și a fi închisă în Statele Unite. TikTok are în jur de 100 de milioane de utilizatori în Statele Unite, după ce a crescut de la 11 milioane, cât avea în 2018.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE