vineri, martie 29, 2024
ȘTIRIOra de Educație Rutieră a ajuns în 10 zile la 800 de...

Ora de Educație Rutieră a ajuns în 10 zile la 800 de elevi din Sectorul 3

Joi, 8 decembrie 2022, București. Asociația E.D.I.T prin Programul Național de Educație pentru Siguranță „România în Siguranță” a implementat, în perioada 14 noiembrie – 24 noiembrie 2022, proiectul Ora de Educație Rutieră în 8 școli din Sectorul 3 al Capitalei.

În cadrul proiectului au fost implicați 800 de elevi din ciclul primar, împreună cu 35 de cadre didactice. Programul Ora de Educație Rutieră se desfășoară într-un cadru formal, dar informațiile sunt transpuse celor mici în mod ludic, prin joc și joacă, ceea ce crește nivelul de preluare al informațiilor.

Pentru a asigura sustenabilitatea, continuitatea și eficacitatea proiectului, 35 de profesori au beneficiat de formare profesională, prin intermediul programului acreditat de Ministerul Educației, cf. OM 4618/11.08.2022 „Educație Rutieră și Prim Ajutor”.

Școlile participante au fost: Școala Gimnazială nr. 55, Școala Gimnazială Nr. 81, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Gimnazială nr. 20, Școala Gimnazială „Nicolae Labiș”, Școala Gimnazială nr. 112, Școala Gimnazială nr. 149, Școala Gimnazială nr. 116.

Acest proiect a fost cofinanțat de Primăria Sectorului 3 și sprijinit de Poliția Română și Ministerul Educației.

„Ediția desfășurată în sectorul 3 al capitalei este cea de-a X-a și ultima din acest an. Cu sprijinul partenerilor, am reușit să ajungem în 2022 în fața a peste 10.800 de elevi și 455 cadre didactice din 73 de școli din România. Ne-am atins un țel mult dorit, acela de a forma cadrele didactice prin programul acreditat de Ministerul Educației, iar astfel avem certitudinea că noțiunile de siguranță rutieră vor fi dezbătute în continuare la cursuri„ a declarat Ion Arseni, Co-Fondator al Asociației E.D.I.T și Manager al Programului Național ,,România în Siguranță.

Asociația E.D.I.T face posibilă educația rutieră în școlile din România încă din 2016. Prin participarea la activitățile practice de conștientizare a siguranței rutiere, elevii înțeleg mecanismele traficului rutier și astfel conștientizează pericolul în care sunt puși dacă încalcă regulile de circulație. Mai mult, prin vocea copiilor, mesajele de siguranță rutieră ajung și la ceilalți membri ai familiei.

Accesul copiilor la educație rutieră este un factor important în dezvoltarea societății românești, deoarece modelează viitoarele generații și pune bazele unui comportament conștient și asumat pentru evitarea accidentelor care pot apărea din cauza neatenției în trafic.

„Partea preferată a copiilor este exercițiul practic la care participă și reprezentanții Poliției Române. Am observat cum se conturează relația de încredere dintre copii și polițiști și ne dorim să insistăm pe viitor în această direcție, deoarece credem că este un bun reper pentru noile generații: convingerea că autoritățile reprezintă un stâlp al societății în care trăiesc.” a adăugat Paul Lungeanu, Specialist în științele educației și Formator în cadrul programului Ora de Educație Rutieră.

Ora de Educație Rutieră este cel mai mare proiect de siguranță rutieră din România, care se desfășoară în grădinițe, școli și licee. Prin modulele de siguranță rutieră, prim ajutor și desen artistic, Asociația E.D.I.T susține educația tinerilor pentru ca ei să poată participa la modelarea societății românești.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE