duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATE„Opriți nebunia”. Un bărbat care se declară femeie va participa la Jocurile...

„Opriți nebunia”. Un bărbat care se declară femeie va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo la proba feminină de haltere. Adversarii: „dopaj legal”

Laurel Hubbard (43 de ani) este primul sportiv bărbat care se declară femeie și care va concura la Jocurile Olimpice, după ce Federația de Haltere din Noua Zeelandă a înscris-o oficial de lista de participanți, potrivit ESPN.

Selectarea lui Laurel Hubbard a fost posibilă după ce Federația Internațională de Haltere a schimbat criteriile de calificare pentru Olimpiada de la Tokyo și a permis astfel participarea sportivilor transgender(care se consideră de alt gen decât sexul biologic).

ubbard nu a câștigat nici un titlu semnificativ cât timp a concurat în concursurile masculine de haltere. Începând cu vârsta de 35 de ani, când s-a declarat femeie și a început să concureze în competițiile feminine, a câștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale din 2017 și medalia de aur la Jocurile Pacificului în 2019.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Belgianca Anna Vanbellinghen, principala favorită în competiția olimpică de la Tokyo la categoria la care va concura și (87 kg), a numit selectarea sa drept ”o glumă proastă” și a criticat mișcarea pentru că lipsă de fairplay la adresa celorlalte competitoare.

Șeful Federației de Haltere din Samoa a calificat selectarea lui Hubbard drept ”dopaj legal”.

În urmă cu o lună, fosta halterofilă Tracey Lambrechs acuza că femeilor li s-a spus să „tacă” când s-au plâns în legătură cu corectitudinea deciziei ca atleta transgender din Noua Zeelandă, Laurel Hubbard, să participe în competiția feminină.

„Cu toții ne referim la egalitatea femeilor în sport dar în acest moment acea egalitate ne este luată. Au venit halterofile la mine și m-au întrebat – ce facem? Nu este corect, ce facem? Din păcate nu putem face nimic, fiindcă de fiecare dată când am vorbit ni s-a spus să tăcem”, a mai declarat fosta halterofilă.

Fosta sportivă britanică, Sharron Davies, a reacționat afirmândă că „avem competiții sportive pentru bărbați și femei datorită unui mare motiv, în sport contează biologia. Categorii separate oferă femeile șanse egale la succesul sportiv. Media de vârstă a unei halterofile este de 23 de ani, Laurel Hubbard are 43. Sexul nu genul pentru sport”.

Jurnalistul britanic Piers Morgan a scris că „permiterea participării unui transgender la Olimpiada de la Tokyo este o greșeală teribilă care va distruge drepturile femeilor la egalitate și corectitudine. Va ucide visul olimpic pentru femeile atlet”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Alte reacții au oscilat de la ironie la apeluri de „Opriți nebunia” pe rețelele de socializare.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Și totuși… De ce să o oprim? În general tocmai femeile vestice albe au fost cele mai vocale susținătoare ale nebuniei. Nu ratau nicio ocazie să facă virtue signalling pe rețelele de socializare, nu mai puteau de feminism, egalitate și drepturile minorităților de toate soiurile și nu mai conteneau să condamne patriarhatul hetero alb că le oprimă. Acum că încep să vadă cum și-au așternut, nu mai vor să doarmă?
    Și în cazul primirii de imigranți, erau în prima linie plângând de emoție și fâlfâind pancartele cu Refugees Welcome. Apoi când au început violurile hoardelor de viitori doctori, ingineri și arhitecți, și-au schimbat cumva părerea? S-au făcut că plouă. Poate ar trebui tocmai încurajată nebunia până pricep, dacă de asta e nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate