ACTUALITATEOMS recomandă purtarea măştii în timpul reuniunilor de familie de Crăciun

OMS recomandă purtarea măştii în timpul reuniunilor de familie de Crăciun

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă purtarea măştilor și păstrarea distanței la reuniunile de familie de Crăciun şi la sărbătorile de sfârşit de an în Europa, a anunţat miercuri OMS, relatează AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Potrivit OMS, reuniunile de familie ar trebui să aibă loc în aer liber, dacă este posibil, iar participanţii ar trebui să poarte măşti şi să menţină distanţa fizică.

„În spaţiile interioare, limitarea numărului de persoane şi asigurarea unei bune ventilaţii pentru a reduce riscul de expunere sunt esenţiale.

(…) Poate părea incomod să porţi măşti şi să păstrezi distanţa fizică cu prietenii şi familia, însă acest lucru contribuie semnificativ la siguranţa şi sănătatea fiecăruia”, subliniază organizaţia, care recomandă evitarea aglomeraţiei în mijloacele de transport”, se precizează în comunicat.

Pentru sărbătorile şi procesiunile religioase şi târgurile de Crăciun, OMS propune „să se ia serios în considerare reducerea sau amânarea lor în ţările cu transmitere comunitară largă”.

Serviciile religioase ar trebui să aibă loc în aer liber, ori de câte ori este posibil, sau să fie limitate ca mărime şi durată, cu distanţare fizică, ventilaţie, măsuri de igienă şi purtarea măştilor, indiferent de situaţia epidemică din zona în cauză, recomandă OMS, potrivit sursei citate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...