miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATEOMS recomandă purtarea măştii în timpul reuniunilor de familie de Crăciun

OMS recomandă purtarea măştii în timpul reuniunilor de familie de Crăciun

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă purtarea măştilor și păstrarea distanței la reuniunile de familie de Crăciun şi la sărbătorile de sfârşit de an în Europa, a anunţat miercuri OMS, relatează AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Potrivit OMS, reuniunile de familie ar trebui să aibă loc în aer liber, dacă este posibil, iar participanţii ar trebui să poarte măşti şi să menţină distanţa fizică.

„În spaţiile interioare, limitarea numărului de persoane şi asigurarea unei bune ventilaţii pentru a reduce riscul de expunere sunt esenţiale.

(…) Poate părea incomod să porţi măşti şi să păstrezi distanţa fizică cu prietenii şi familia, însă acest lucru contribuie semnificativ la siguranţa şi sănătatea fiecăruia”, subliniază organizaţia, care recomandă evitarea aglomeraţiei în mijloacele de transport”, se precizează în comunicat.

Pentru sărbătorile şi procesiunile religioase şi târgurile de Crăciun, OMS propune „să se ia serios în considerare reducerea sau amânarea lor în ţările cu transmitere comunitară largă”.

Serviciile religioase ar trebui să aibă loc în aer liber, ori de câte ori este posibil, sau să fie limitate ca mărime şi durată, cu distanţare fizică, ventilaţie, măsuri de igienă şi purtarea măştilor, indiferent de situaţia epidemică din zona în cauză, recomandă OMS, potrivit sursei citate.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE