ACTUALITATEOMS dă înapoi și cere liderilor lumii să nu mai instituie carantina...

OMS dă înapoi și cere liderilor lumii să nu mai instituie carantina generalizată pentru a combate pandemia de coronavirus

Schimbare de macaz la Organizația Mondială a Sănătății. După ce, chiar în August, șeful OMS felicita țări precum Marea Britanie, Franța, Coreea de Sud sau Germania pentru „folosirea tuturor mijloacelor disponibile pentru combaterea coronavirusului”, acum organizația nu mai recomandă folosirea carantinei (lockdown) pentru zădărnicirea răspândirii covid – 19.

Dr. David Nabbaro, reprezentantul Marii Britanii la OMS, a declarat că efectele carantinei sunt nefaste și că organizația sa nu recomandă folosirea lockdown-ului ca măsură principală pentru lupta împotriva covid-19.

„Noi, cei de la OMS, nu recomandăm carantina, ca principală măsură pentru a controla a virusul. Singura ocazie în care lockdown-ul este recomandat este pentru a se folosi pentru regrupare, re-echilibrare, pentru a câștiga timp pentru refacerea staff-ului medical epuizat, dar am prefera să nu se facă.

Uitați-vă ce se întâmplă în Caraibe cu turismul, din cauza faptului că oamenii nu și-au mai făcut vacanțele, ce se întâmplă cu micii fermieri din toată lumea, se pare că vom avea o dublare a sărăciei până la anul. S-a dublat numărul copiilor malnutriți, pentru că mulți copii nu și-au mai primit masa la școală, iar părinții lor sunt săraci”, a spus Dr. Nabbaro într-un dialog cu jurnalistul britanic Andrew Neil.

Dr. Nabbaro a îndemnat liderii țărilor lumii să găsească alte metode pentru a combate coronavirusul.

„De-aceea, fac un apel către liderii lumii: nu mai folosiți lockdownul ca principală metodă de a combate răspândirea virusului. Dezvoltați sisteme alternative de combatere a virusului, colaborați între voi, învățați unii de la alții. Carantina are un efect garantat: îi face și mai săraci pe cei săraci”, a adăugat el.

Afirmațiile lui Nabbaro vin la câteva ore după ce OMS emisese o altă recomandare pentru țările globului de evitare a carantinei.

Mike Ryan, expert OMS, a spus la Geneva că carantinările masive pedepsesc comunitățile.

„Ceea ce vrem să evităm – și uneori este inevitabil – sunt aceste lockdown-uri masive, care pedepsesc atât de rău comunitățile, societate și toate celelalte”, a spus el, conform Reuters.

Instituirea unei noi perioade de carantină asupra României ar avea efecte devastatoare asupra economiei, arată o analiză a jurnalistui Cristian Dogaru.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...