vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEOMS confirmă că strategia Suediei din pandemie, de a nu închide economia...

OMS confirmă că strategia Suediei din pandemie, de a nu închide economia și a impune doar măsuri de bun simț, a dat roade, iar numărul real de decese din țara nordică este cu mult mai mic față de cel înregistrat în alte state europene

Suedia a înregistrat unul dintre cele mai mici numere de decese din cauza pandemiei din Europa, în ciuda refuzului țării de a impune lockdown-uri, sugerează estimările Organizației Mondiale a Sănătății.

Națiunea scandinavă a devenit un paria pe plan internațional atunci când a sfidat sfaturile științifice și a ales să nu-și închidă economia, în 2020, bazându-se în schimb pe bunul simț al oamenilor și pe restricții sociale ușoare.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Acum, analiza OMS a deceselor în exces (oameni care au murit direct și indirect din cauza Covid) sugerează că abordarea extrem de controversată a fost justificată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dintre cele 194 de țări analizate de agenția de sănătate a ONU, rata mortalității cauzate de pandemie din Suedia s-a clasat pe locul 101, cu 56 la 100.000 – mult sub media de 90.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De asemenea, Suedia e plasată sub majoritatea celorlalte națiuni europene majore care au instituit carantine de mai multe ori, cum ar fi Italia (133), Germania (116), Spania (111), Marea Britanie (109), Portugalia (100), Țările de Jos (85), Belgia. (77) și Franța (63).

Suedia a fost atacată în mod repetat pentru că a înregistrat unele dintre cele mai ridicate rate de deces Covid în timpul pandemiei, însă țările au fost anterior catalogate numai după ratele de deces Covid, care au fost denaturate de diferențele de testare.

Decesele în exces includ decese din toate cauzele și metoda de inventariere este considerată cea mai consecventă modalitate de a măsura numărul deceselor cauzate de pandemie, deoarece ține seama de lipsa de testare și de cazurile nediagnosticate.

Suedia s-a bazat pe simțul datoriei civice a cetățenilor pentru a proteja populația, susținând că blocarea generală nu este nici „necesară” nici „apărabilă”. Autoritățile i-au sfătuit pe rezidenți să practice distanțarea socială, însă școlile, barurile și restaurantele au rămas deschise.

Cu toate acestea, Suedia a avut rezultate mai proaste decât vecinii săi scandinavi, Danemarca înregistrând doar 32 de decese în exces la 100.000, iar Norvegia cu un deces mai puțin la 100.000 decât se aștepta.

Experții au declarat pentru Daily Mail că abordarea Suediei „a fost în mare măsură justificată” de concluziile OMS și a condus la rezultate „mult mai bune” decât cele prognozate chiar și în comparație cu cea mai mare parte a Europei de Vest.

Totuși, oamenii de știință au remarcat că rata de deces în exces în alte țări nordice, care au înregistrat unele dintre cele mai mici bilanțuri ale deceselor din lume, trebuie studiată în continuare pentru a înțelege de ce.

Cercetătorii de la OMS au estimat numărul global de decese cauzate de Covid-19, între ianuarie 2020 și ianuarie 2022, calculând diferența dintre numărul de decese care au avut loc și numărul de decese așteptate, pe baza datelor din anii precedenți.

Ei au estimat că au existat 14,9 milioane de decese care ar putea fi atribuite Covid-19, dar cifra reală ar putea ajunge până la 16,6 milioane.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Spre comparație, numărul oficial actual de decese din cauza virusului este de 6,2 milioane, o treime dintre cei înregistrați fiind în SUA, Brazilia și India. Bilanțul agenției ONU, care ratează întregul an 2022, se bazează pe datele deceselor în exces.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acestea includ decesele din toate cauzele și este considerată cea mai consecventă modalitate de a măsura numărul deceselor cauzate de pandemie, deoarece ține seama de lipsa de tamponare și de cazurile nediagnosticate.

În timp ce Suedia s-a descurcat mai bine decât majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, unii dintre vecinii săi scandinavi au înregistrat o rată și mai mică de deces din cauza virusului.

Finlanda a avut un număr de decese în exces din cauza pandemiei de 26 la 100.000, în timp ce cifrele au fost, de asemenea, mici și în Irlanda (29), Danemarca (32) și Elveția (47).

Deși Suedia a ales să nu se blocheze complet la începutul pandemiei, a introdus restricții mai stricte din punct de vedere juridic iarna trecută, pe măsură ce cazurile și decesele au crescut. Acestea au inclus interzicerea grupurilor mai mari de opt persoane, limitări ale numărului de indivizi în sălile de sport și magazine și o interdicție de oră (20:00) în pub-uri și restaurante.

Unii experți sugerează că Suedia a evitat un număr mare de decese din cauza factorilor socio-demografici, mai degrabă decât a politicii sale Covid. Aceștia includ o rată ridicată de gospodării cu o singură persoană, ceea ce reduce transmiterea, și o densitate scăzută a populației în comparație cu țări precum Regatul Unit și Italia.

Raghib Ali, epidemiolog de la Universitatea Cambridge, a declarat pentru Daily Mail:

„Este cu siguranță adevărat că abordarea adoptată de Suedia, menținerea școlilor deschise și siguranța în schimbări voluntare de comportament, mai degrabă decât în mandatele guvernamentale, a dus la rezultate mult mai bune decât au fost prezise și în cea mai mare parte a Europei de Vest.

„Strategia în viitor ar trebui să fie de a avea încredere în public în fața riscurilor crescânde pentru sănătatea lor, pentru a face alegerile corecte”, a adăugat el.

Profesorul Keith Willison, biolog chimist la Imperial College London, a declarat pentru Daily Mail că „în ciuda lockdown-ului, Marea Britanie a suferit până acum o rată de deces dublă față de Suedia.

„Unii oameni susțin că fără lockdown sever ar fi fost mai rău pentru Regatul Unit, dar nu vom ști niciodată.

Consecințele economice și educaționale vor dura ani pentru a se anula, dar aș presupune că Suedia va evolua mult mai puțin afectată decât Regatul Unit”, a spus acesta.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Analiza OMS arată că 20 de țări, inclusiv Marea Britanie și SUA, au reprezentat mai mult de 80% din „decesele în exces” estimate în primii doi ani ai pandemiei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Marea majoritate a deceselor (84%) au avut loc în Asia de Sud-Est (5,9 milioane), Europa (3,3 milioane) și Americi (3,23 milioane), urmate de Africa (1,3 milioane), Estul Mediteranei (1,1 milioane). și Pacificul de Vest (0,1 milioane), conform Daily Mail.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

 1. Da , corect multi in Suedia s-au vaxinat si dc li se cere probabil doza 5,,6,7 ,o vor face .
  Dar …fara sa ” fie obligati” . ..ei chiar cred in ” system”

 2. Traiesc in Suedia si pot spune ca a fost “uman” in comp cu alte tari
  Sigur mare parte a pandemiei a fost din pix ..si morti nejustificati.
  Nu ar fi trebuit sa moara atatia cu un tratament adecvat individual ..si nu dupa protocoale

  • A fost “uman” pentru ca suedia s-a aliniat la great reset. Are aproape 90% vaccinati cu cel putin o doza. De aia sunt laudati. Ei erau obisnuiti sa se si cipeze benevol inainte de pandemie. De aia au fost lasati sa faca ce vor pentru ca se stia ca se vor vaccina la greu!..

 3. atata timp cat testele facute de oms au regulat cifrele asa zisei pandemii, poti sa tragi orice concluzie doresti. Pandemia a fost de teste nu de covid

  • Avand in vedere ca OMS a mintit de la inceput, orice referire statistica a acesteia este nula si neavenita! Iar despre OMS……o veche zicala “cine minte e clar ca si fura”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE