joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEOmagiu Eroilor căzuți la Plevna în Războiul de Independență, adus de șeful...

Omagiu Eroilor căzuți la Plevna în Războiul de Independență, adus de șeful Statului Major al Apărării

Ziua de 10 mai a însemnat un moment de reculegere, omagiu adus eroilor căzuți în Războiul de Independență din 1877-1878. Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a depus marți, 10 mai, jerbe de flori la Mausoleul „Sf. Gheorghe Biruitorul” din Plevna, Bulgaria, informează Ziua de Constanța.

„Eroismul militarilor care au luptat pe redutele de la sud de Dunăre a dat expresie năzuințelor seculare de libertate ale poporului român. Plevna rămâne o pagină de glorie militară, dar, mai important, este una dintre bornele drumului spre independență al țării noastre”, a declarat generalul Daniel Petrescu, citat de sursa menționată.

De altfel, această zi nu a trecut neobservată nici de oficialii Ministerului Apărării, într-o perioadă în care importanța Armatei a fost intens readusă în discuție.

„Prezența militarilor la aniversări și comemorări ale momentelor de referință din istoria României demonstrează faptul că armata face parte din instituțiile care continuă și afirmă tradițiile de luptă ale poporului român“, au precizat reprezentanții MApN, conform sursei precizate.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Anul 2022 înseamnă, de fapt,  împlinirea a 145 de ani de la proclamarea, în zilele de 9 și 10 mai 1877, a independenței de stat a României.

Pe10 mai, a fost proclamată şi votată independenţa României, iar domnitorul Carol I a promulgat-o, fiind apoi publicată în Monitorul Oficial.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Totodată, Guvernul român a hotărât încetarea plăţii tributului către Imperiul Otoman,în valoare de 914.000 lei. Banii au fost diecționați Armatei din România.

 

 

 

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE