ACTUALITATEOficial polonez: Închiderea industriei cărbunelui și Fit for 55 ar fi un...

Oficial polonez: Închiderea industriei cărbunelui și Fit for 55 ar fi un dezastru. Cel mai bun exemplu este Germania, care a criticat și a pedepsit pe toată lumea, spunând cum trebuie să scăpăm de cărbune, iar acum își redeschide minele

Planurile la nivelul UE de a închide minele de cărbune și de a promova planul său radical de mediu, Fit for 55, ar fi dezastruoase pentru securitatea energetică a blocului, a declarat un consilier al președintelui polonez Andrzej Duda.

Jan Krzysztof Ardanowski, fostul ministru al Agriculturii, care este în prezent consilier prezidențial, a fost intervievat de Catolic Radio Maryja. El le-a spus ascultătorilor că UE a făcut o mare greșeală forțând o transformare energetică care depindea de combustibilii fosili ruși. Războiul din Ucraina a scos la iveală amploarea dependenței energetice de Rusia, Putin exploatând politicile climatice neînțelepte ale birocraților de la Bruxelles.

Ardanowski spune că se teme că Rusia a încercat să atace și Ucraina pentru a amenința securitatea alimentară globală, știind că prin preluarea capacității agricole a Ucrainei, Rusia s-ar dota cu o putere enormă asupra piețelor alimentare mondiale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Asistentul prezidențial a criticat, de asemenea, impulsul pentru tehnologii curate, deoarece acestea sunt, potrivit lui, instabile și neproductive, punând în pericol securitatea energetică. Aceste tehnologii au fost adesea fabricate folosind combustibili fosili, transferând astfel pur și simplu amprenta de carbon din Vest în Asia, unde standardele de mediu sunt mai scăzute.

El a remarcat cum războiul din Ucraina a făcut ca țările europene să revină la cărbune și a susținut că Polonia trebuie să urmeze exemplul.

„Trebuie să menținem energia convențională. Cel mai bun exemplu aici este Germania, care a criticat și a pedepsit pe toată lumea, spunând cum trebuie să scăpăm de cărbune și acum își deschide minele de cărbune. Nu cu mult timp în urmă, ne spuneau să închidem centralele noastre pe cărbune, cum ar fi Turów”, a spus Ardanowski.

Potrivit lui Ardanowski, implementarea Fit for 55 – o propunere radicală de reducere a emisiilor nete de gaze cu efect de seră în bloc cu 55% până în 2030 – amenință să transforme Europa dintr-un exportator stabil și sigur de alimente într-un importator dependent de America de Sud. El crede că actualele politici climatice vor distruge agricultura europeană și nu a fost surprins că fermierii din Țările de Jos protestează împotriva acesteia, conform Remix News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate