duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEOficial: Ministerul Sănătății pregătește o campanie de testare în masă în școli....

Oficial: Ministerul Sănătății pregătește o campanie de testare în masă în școli. Vlad Voiculescu: Vom folosi teste antigen, rapide, în școli

Ministerul Sănătății pregătește o strategie de testare pentru coronavirus în școli și un ghid de conduită pentru limitarea răspândirii covid, a anunțat, la Digi24, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, transmite Edupedu.

„Vom elabora în colaborare cu Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) o strategie de testare în școli. De asemenea, elaborăm un ghid de conduită în școli, pentru că e foarte important ca școlile să știe ce au de făcut.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Testarea cu antigen e relativ simplă, are avantajul de timp rapid de execuție. Testările se vor face prin cabinetele școlare pe care ne vom axa pentru prelucrarea și interpretarea acestora”, a declarat Andreea Moldovan, potrivit sursei citate

O declarație similară a afost făcută și de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la TVR, potrivit Edupedu.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Testele antigen au evoluat în ultimele luni, apropo de lucrurile care s-au schimbat, cel puțin pentru pacienții simptomatici lucrurile sunt cât se poate de clare: aceste teste sunt la fel de exacte sau aproape la fel de exacte ca cele RT-PCR. Deci putem să le folosim și le vom folosi în școli”, a spus Voiculescu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE