luni, iulie 15, 2024
OPINIIOare pentru asta merită să fie înfierat? Ce aveți cu Silvian?

Oare pentru asta merită să fie înfierat? Ce aveți cu Silvian?

Discursul susținut de Silvian-Emanuel Man la „Serbarea de la Putna 150. Continuitatea unui ideal“ cu siguranță că a înflăcărat inimile multor români și a reanimat simțămintele patriotice pe care unii și le afirmau doar pe la colțuri. Totuși, cea mai mare parte a presei, cu precădere progresistă, a perceput mesajul tânărului drept unul „ultranaționalist“, „de tip AUR“ ori „dezbinator“.

Înainte de toate, Silvian-Emanuel Man nu este membru de partid și nici nu are de gând să devină. Poate cea mai mare vină a lui este aceea că de-a lungul anilor în care a fost lider al studenților și activist civic nu a cedat în fața șicanelor și presiunilor și a menținut cât a putut independența organizațiilor din care a făcut și face parte. Prin urmare, asocierea sa cu AUR este o conexiune care nu îi aduce niciun deserviciu, dimpotrivă.

După congres, tânărul Silvian a fost repudiat chiar și de colegii de generație, organizatori ai evenimentului de la Putna, care au considerat că acesta a încercat să pună întreaga serbare sub umbrela discursului său și că emblematică pentru eveniment ar fi trebuit să fie declarația finală a Congresului Studențesc.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fiind la eveniment și ascultând ambele texte, atât declarația finală cât și discursul lui Silvian, pot să spun că ambele reprezintă mesaje ferme ale tinerei generații, definitorii pentru modul în care junimea își dorește să arate Țara în următorii ani. Totuși, modul puternic de expunere al discursului de către Silvian a iscat animozități între acesta și alți tineri prezenți la serbare. Nu era de ajuns că presa de stânga a taxat vorbele lui Silvian, acum a trebuit să fie taxat și de propriii colegi.

Ceea ce puțini au înțeles este că discursul lui Silvian s-a născut fix din vatra sufletului românesc, din frustrări adunate în zeci de ani de încercare a afirmării demnității și responsabilității poporului român, eșuate lamentabil prin vasalitatea unor conducători în care mulțimea și-a pus speranțele. Ce ar fi fost serbarea de la Putna fără discursul lui Silvian? Probabil ne aminteam de ea câțiva ani și mai vorbeam la următoarele aniversări, însă nu trecea testul timpului secular. Dacă în 2071 ori în 2121 se va vorbi despre Serbarea din 2021, discursul lui Silvian-Emanuel Man are să fie o bornă reprezentativă pentru ceea ce a însemnat manifestarea de anul acesta. Astfel, acesta a reușit să rupă șabloanele unei manifestări frumoase, dar sterile și să accentueze fondul unor probleme stridente din societatea românească.

Nu au vină cei care nu au putut percepe însemnătatea discursului, însă stigmatizarea unui om care a ieșit din șabloanele societății „politically correct“, chiar dacă le aduce un aplomb de superioritate pe moment, la scara deceniilor îi va ruina.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Silvian-Emanuel Man nu a vorbit pentru tinerii de azi, deja încleștați într-un sistem ce-i modelează, și nici pentru cei de mâine, care vor urma. Silvian-Emanuel Man a vorbit pentru tinerii care se nasc azi și care vor construi o Românie a demnității, curajului și responsabilității. Oare pentru asta merită să fie înfierat? Ce aveți cu Silvian?

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

  1. Ioana, v-aș ruga să nu mai folosiți termeni precum “progresiști” , “democrați” sau “liberali” când este vorba despre neomarxiși sau mai degrabă de marxiști vopsiți, pentru că acești termeni sunt folosiți abuziv de cei în cauză, tocmai ca tehnică de erodare a limbajului. În dictatura nord-coreană, titulatura de Republică Democrată, n-are sens.La fel, termenul “populară” în denominația marxistă a Chinei continentale. Propun termenii de “progresivi” în loc de “progresiști” și”criptocomuniști” în loc de “liberali” sau “democrați” (cărora eu le mai spun “demoncrați” și am motivele mele s-o fac).Cât despre”extrema dreaptă” i-aș spune pur și simplu, liberal-creștină.Vă mulțumesc.

  2. Până unde poate să meargă tembelismul: în afară de etichetele de ‘ultranaționalist’ sau ‘dezbinator’ a fost făcut inclusiv ‘legionar’ sau ‘taliban’…. Atât au putut înțelege unii. Culmea e că cel care a aplicat eticheta de legionar este istoric.

  3. discursul n-a fost radical deloc. a zis că nu avem liberttate așa cum se zice. Păi logic, pentru că ganditorii conservatori sunt cenzurați, banați de algoritm și puși in umbră, așa că dezbaterea nu are loc pentru că așa a decis un comisar ideologic. Statele distrug libertatile prin legislație impotriva libertărtii de expresie sub orice pretext, ba că ei decid că adevărul e hate-speech sau că ei decid că e pentru zădărnicirea combaterii. Pe fond sub pretextul democratiei ni se bagă pe gât cenzură și criminalizarea gândirii.

    tinerii ăia cârtitori ori erau infiltrați ori erau vechii căcăcioși care se emoționează la primul articol scris la comandă de ONG-uri cu finanțări de la UE sau fix de la Soros. Tinerii ăia care s-au temut trebuie să inteleagă că mașina de presă nu va inceta să ataca Biserica nici când va fi in catacombe – și acolo va prigoni biserica și va da vina pe ea pentru orice, exact ca in vremurile martiriului.

    Datoria lor e să spună adevărul chiar impotriva mașinăriei de presă. Dacă nu pot, atunci pot să meargă de partea cealaltă unde iei bani ca să injuri biserica și te aplaudă lumea. Ei aleg.

    • Da, dacă asta le-a fost reacția “colegilor” la un discurs totuși blând, destul de subtil și cu caracter generalist, probabil făceau spume la gură în direct dacă ar fi pus în discuție fățiș niște probleme actuale concrete, ca să nu mai zic de eventuale soluții reale, cu atât mai puțin corecte politic. Și se mai miră unii că prea se vorbește mult de trădători, de parca lanțul nu-i doar pe cât de puternică īi e cea mai slabă verigă și poți clădi ceva pe piloni șubrezi. Poate de-asta și la Cluj va rămâne bine-mersi īn vigoare condiționarea locului în cămin de vaccinare, lor pare să le ardă de delicatețuri și orgolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE