joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEOamenii din Plauru (Tulcea) riscă să fie strămutați dacă se agravează situația...

Oamenii din Plauru (Tulcea) riscă să fie strămutați dacă se agravează situația la granița cu Ucraina. La Chilia Veche, un glonț a lovit o casă, dar nimeni nu vrea să plece

Oamenii din satul Plauru – localitate componentă a comunei Ceatalchioi – spun că se vor muta dacă situația se înrăutăți la granița cu Ucraina. În comuna Chilia Veche situația este inversă: nimeni nu vrea să-și părăsească locuința.

Primăria din Ceatalchioi a încheiat lista cu persoanele din Plauru care ar putea primi sprijin din partea statului pentru strămutare.

În paralel, la Chilia Veche, niciunul dintre locuitori nu vrea să se mute, iar în apropierea satului urmează să se amenajeze o tabără în care populația să poată înnopta, în situații de urgență.

Costică Zamfir, din Plauru, nu crede că prezența Armatei în zonă ajută cu ceva:

„Este un camion sau două de militari. Dar nu știu cum să vă zic: oricum dacă vine drona și cade pe casă, militarul ăla doar privește. Doar n-are antiaeriana cu el să ne păzească.

Ceilalți care sunt pregătiți pentru așa ceva, cu antiaeriana (ar trebui)”.

Zamfir spune că atunci când a explodat drona, casa s-a mișcat „mai ceva ca la cutremur”.

Reamintim că acum patru zile, Ministerul Apărării Naționale a recunoscut că o dronă rusească a căzut pe teritoriul României, în zona localității Plauru.

Între timp, în localitatea Chilia Veche, s-a descoperit un glonț într-o anexă a unei gospodării.

„La data de 7 septembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-o anexă a unei gospodării din localitatea Chilia Veche, judeţul Tulcea, a fost identificat un proiectil de mici dimensiuni, tip glonţ”, a precizat IPJ Tulcea.

S-au deplasat acolo anchetatori, în urma cercetării la faţa locului există suspiciunea că ar putea să fie vorba de un cartuş venit de pe malul celălalt, de la ucrainenii care trag inclusiv cu arme Kalaşnikov după dronele cu care sunt atacaţi, precizează Antena3.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. ne dau ucrainienii afara din tara, vor sa le ramana lor toata dobrogea, sa aiba ei control pe transporturi la Dunare si MN, iar romanii ii incurca.
    Cum adica sa stramuti populatia?

  2. eu ințeleg că bucăți de dronă pot să cadă.

    dar nu ințeleg cum pot rușii să tragă un glonț in România de acolo din Crimeea…

    cine o fi tras glonțu in România oare? nu cumva ucrainenii sunt aproape? și cu ce scop or fi tras ei fix acum un glonț?

    miroase a presiune să ne bage in război. ce le-ar conveni să moară 50.000 de români pentru guvernul lor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE