„O zi odioasă în istoria Americii” este titlul sub care Curt Mills, reporter politic senior la reputatul „The American Conservative”, descrie ce s-a întâmplat miercuri la Capitoliu.
Este un titlu mai mult decât relevant, care relevă stupoarea și șocul față de consecințele evenimentelor sângeroase din Parlamentul american.
Pe bună dreptate, scrie Curt Mills: „Partea dificilă vine acum pentru o țară și, într-adevăr, pentru o mișcare conservatoare și un partid republican care l-au sprijinit în mare parte pe președintele Trump, de a reuși să pună din nou piesele laolaltă și a merge mai departe cu viața americană”. Mai pe românește spus, jurnalistul se întreabă cum va reuși mișcarea conservatoare americană să-și revină după imensa pată care i s-a pus pe obraz prin incidentele de miercuri.
La rândul său, cunoscutul jurnalist Tucker Carlson a spus în monologul său obișnuit de după evenimente, că acestea „vor fi folosite de oamenii care preiau puterea pentru a justifica eliminarea drepturilor cu care v-ați născut ca americani.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
Dreptul tău de a vorbi fără a fi cenzurat, dreptul tău de a te aduna, de a nu fi spionat, de a-ți câștiga existența și cel mai important, de a-ți apăra familia. Acestea sunt cele mai fundamentale și vechi libertăți pe care le avem. De aceea trăim aici, în primul rând. De aceea suntem mândri că suntem americani. Acestea ne fac diferiți și acum sunt în pericol”.
Ceea ce s-a întâmplat la Capitoliu, miercuri seară, a fost o catastrofă nu doar nu pentru mișcarea conservatoare din America, dar și din lume. Marea vină a lui Donald Trump este că a permis ca această posibilitate să existe. Este evident că în momentul în care oferi adversarului această șansă, el va profita de ea ca să te distrugă. Oare Trump nu a realizat că orice greșeală va fi folosită împotriva tuturor care-l susțin? În ambele variante este grav.
Ca să fac o comparație, cum e la modă azi, ce s-a întâmplat miercuri a fost ca mitingul lui Nicolae Ceaușescu de pe 21 decembrie 1989. În momentul în care toată lumea l-a avertizat că s-a sfârșit pentru el, Ceaușescu a ales să ignore conștient realitatea și a organizat acel miting fatal, care a fost folosit împotriva sa. Cu urmările grave pe care le știm: dezintegrarea țării și restul.
Diferența esențială constă în faptul că spre deosebire de Nicolae Ceaușescu – care cred că nu mai era conectat la realitate -, Donald Trump a știut exact ce face.
Oricât nu ne-ar conveni să auzim asta, mitingul din fața Capitoliului de pe 6 ianuarie nu ar fi trebuit să aibă loc. Dar nu numai că nu a avut loc, dar chiar Trump însuși s-a dus acolo și le-a spus oamenilor că „nu va ceda niciodată”!
Asta la o lună de la ziua în care spunea că va prezenta dovezile furtului alegerilor, dar nu a făcut-o niciodată. Mai mult, reiterez ce-am scris imediat după alegeri: Trump nu a crezut niciodată cu-adevărat în bătălia pentru demonstrarea fraudelor electorale.
Nu pleci la golf în mijlocul bătăliei, nu ești complet absent de la toate mitingurile ținute în favoarea ta, dacă chiar ești implicat în războiul ăla.
Nici majoritatea conservatorilor americani nu au crezut, iar asta s-a văzut din tonul redacțiilor presei de dreapta. Sigur, au relatat despre, dar n-a mai fost de prima pagină. În schimb, cine au crezut cu-adevărat au fost aceia care au putut gândi că armata americană a confiscat servere în Germania sau că Trump va declara legea marțială.
Din această ultimă categorie au fost cei prezenți în stradă, miercuri. De altfel, în stradă n-au fost milioane de americani, ci câteva mii. De ce n-au fost milioane?
Urmăresc mulți influenceri conservatori și vă spun că majoritatea se resemnaseră cu faptul că Trump nu a putut demonstra în justiție frauda electorală. De-aia nici nu s-au dus la acel marș. Care n-avea niciun rost: putea crede cineva că se va speria Congresul sau Mike Pence de oamenii din stradă? Și dacă da, acea persoană trebuie internată undeva, de urgență. Vor plăti cumva cei care au rostogolit iluzia că „se mai poate face ceva” pentru cei patru morți?
Nici Curt Mills, nici Tucker Carlson, nici Rod Dreher, nici Ann Coulter, nici mulți alții nu sunt din categoria „neoconilor” sau „never trumpers”. Dimpotrivă. Doar au citit semnele și au înțeles că sunt mai importante ideile conservatoare decât o persoană sau alta. Asta nu-i face trădători, ci doar oameni care gândesc strategic.
Au înțeles că este mai important să pierzi cu grație, decât să dai ocazia dușmanului să confirme toate acuzațiile pe care ți le-a adus în ultimii ani: violent, anti-constituțional, irațional. Marea vină a lui Trump este că a permis posibilitatea ca progresiștii să confirme narativa despre conservatori pe care au promovat-o în toți anii ăștia. Și bineînțeles că globaliștii au profitat imediat de ocazie. Prin ce-a permis să se întâmple, Trump a întărit sistemul împotriva căruia a luptat și împotriva căruia au ieșit oamenii ăia în stradă.
Donald Trump nu a înțeles cât rău pot face acțiunile sale pentru macularea mișcării conservatoare, așa cum nu înțeleg nici românii care se declară conservatori sau naționaliști dar promovează toate aiurelile neverificate, doar pentru că le sună bine. După care se declară indignați când li se spune că nu sunt credibili.
Trebuie să înțelegem că primul pas spre orice victorie este a-ți recunoaște propriile limite și greșeli, pentru a învăța cum să le corectăm. Noi, de 30 de ani, dăm vina pe „arbitru”, adică pe altcineva. Noi nu am greșit cu nimic. Niciodată. Asta se cheamă iresponsabilitate și infantilism și în niciun caz nu este ceva creștinesc. Dumnezeu ne cere să ne asumăm neajunsurile și să le îndreptăm, nu să zicem : „nu-i vina mea, dracu m-a pus”.
Sigur că au fost infiltrați la marșul de miercuri. Sigur că s-au luat „măsuri” ca eventualii protestatari să poată avea acces ușor. Dar toate astea erau prevedibile și trebuiau luate toate măsurile ca să nu se întâmple. Și totuși, s-au întâmplat.