EDUCAȚIEO universitate britanică îl elimină pe părintele poeziei engleze din programă, în...

O universitate britanică îl elimină pe părintele poeziei engleze din programă, în favoarea unor cursuri despre rasă și sexualitate

Universitatea din Leicester renunță la includerea în cursuri a poetului și autorului medieval englez Geoffrey Chaucer – cunoscut drept „părintele poeziei engleze”, pentru a introduce module despre rasă și sexualitate, conform unor noi propuneri de modificare a materiei de studiu, scrie Marginaliaetc, citând un articol publicat de The Sydney Morning Herald.

Conform sursei citate, conducerea instituției a transmis Departamentului de limbă și literatură engleză că trebuie să renunțe cursurile bazate pe canonul literar clasic pentru a le înlocui cu module pe care „studenții le așteaptă” în noile planuri de învățământ, aflare acum în dezbatere.

„Texte fundamentale precum „Povestirile din Canterbury” (The Canterbury Tales) și poemul epic anglo-saxon Beowulf nu vor mai fi predate, existând propuneri de renunțare la literatura medievală. În schimb, Departamentul de engleză va fi reorientat spre a renunța la secole întregi din canonul literaturii engleze și a oferi un curriculum „decolonizat”, dedicat diversității”, scrie Marginalia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Noile planuri educaționale vor acoperi „o istorie cronologică a literaturii, o selecție de module despre rasă, etnicitate, sexualitate și diversitate, un curriculum decolonizat și noi module despre angajabilitate.”

Mai mult, toate prelegerile și seminarele axate pe texte esențiale pentru dezvoltarea limbii engleze, inclusiv poemul epic medieval timpuriu Beowulf sau opera Sir Gawain and the Green Knight vor fi oprite.

„Moartea lui Arthur” (Le Morte D’Arthur) a lui Sir Thomas Malory, saga-urile vikinge și toate operele scrise înainte de 1500 vor fi de asemenea elimitate din programă (syllabus).

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Un purtător de cuvânt al universității a declarat: „În prezent luăm în considerare unele modificări propuse la programul nostru de studii de [limbă și literatură] engleză și ne consultăm cu personalul în cadrul acestor dezbateri. Ne-am asumat susținerea unui viitor sustenabil al predării limbii și literaturii engleze și vom continua să lucrăm cu personalul nostru și cu studenții noștri pentru a realiza acest deziderat.”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...