ACTUALITATEO ucraineancă atee, refugiată la Mănăstirea Văratec, a decis să devină creștin-ortodoxă....

O ucraineancă atee, refugiată la Mănăstirea Văratec, a decis să devină creștin-ortodoxă. A fost botezată în Sâmbăta Mare

Războiul dintre Rusia și Ucraina a adus apropierea față de Dumnezeu, pe lângă orori, temeri. Povestea unei refugiate ucrainence a arată acest lucru, în termeni clari. Este vorba despre o femeie în vârstă de 42 de ani, găzduită la Mănăstirea Văratec, care a decis să devină creștin-ortodoxă, deși era atee, scrie Doxologia.

Slujba  Botezului a fost săvârșită la Parohia Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Humuleștii Noi, chiar în Sâmbăta Mare, iar nași au fost  părintele Vasile și preoteasa Georgeta, relatează sursa citată. Femeia a ales să se convertească la Ortodoxie, după ce a petrecut Postul Paștilor în rugăciuni, chemându-l pe Dumnezeu să-i vină în ajutor.

Astfel, din „Inna”(n.r. numele din acte) a devenit „Maria”, care în ebraică înseamnă „cea iubită, îndrăgită”. Ucraineanca ajunsă la Mănăstirea Văratec s-a născut într-o familie de atei, iar obstacolele de pe până acum au împiedicat-o să se creștineze, mai notează sursa amintită.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Stareța Mănăstirii Văratec, maica Iosefina, a fost cea care a ghidat-o spre Dumnezeu în această perioadă, plină de încercările pentru toate popoarele.

„Așa arată o filă de jurnal din refugiu. O filă de jurnal pe care Maria și-o va aminti multă vreme de acum înainte, povestind nepoților despre cum, în mijlocul unui conflict, ea și-a găsit pacea, bucuria și împlinirea în Taina Botezului”, a transmis maica Iosefina, potrivit sursei citate.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

România a primit peste 800 de mii de refugiați din Ucraina. Mulți dintre ei primesc cazare, masă la mai multe mănăstiri din țară. Biserica Ortodoxă și cea Catolică au transmis, în repetate rânduri, îndemnuri la pace pentru cele două state aflate în război(Rusia-Ucraina).

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate