ACTUALITATEO treime dintre școli fac orele exclusiv online. Un studiu arată că...

O treime dintre școli fac orele exclusiv online. Un studiu arată că 4 din 5 profesori nu știu să predea online. Ministrul vine cu precizări

În urma unei analize s-a constatat că 80% dintre profesori nu se descurcă cu învățământul online, conform Aleph News. Totuși, doar puțin peste 2 milioane de elevi și preșcolari au început săptămâna cu școală în mod fizic, din totalul de peste 3 milioane.

„O să le explicam cum se va face evaluare online, cum se pot face lecții digitale, lecții digitale de impact în fața copiilor, ce înseamnă o platformă de management și administrare a conținuturilor educaționale, a comunicării cu părinții și sunt convins că e un proiect care va avea succes. Am semnale de la colegii mei că deja sunt foarte mulți care vor să se înscrie.”, spune Marcel Bartic, fondator Alianța pentru Educație Remedială.

Având în vedere numărul mare al profesorilor ce sunt nevoiți să predea online, să se reinventeze, statistica ce ne arată că 4 din 5 întâmpină probleme serioase în predarea în formatul respectiv este îngrijorătoare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, între altele, că se revine la învățământ fizic în localitățile unde rata de infectare este sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare din instituția de învățământ.

În rest, pragul minim necesar pentru a putea desfășura orele în format fizic este de 60% din personal vaccinat. Totuși, chiar dacă procentul de vaccinare este ridicat, școala nu va putea să-și desfășoare activitatea didactică fizic dacă nu dispune de infrastructura necesară aplicării măsurilor de prevenție impuse de autorități.

„Am asumat să înaintez o propunere către Guvern şi către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care să poată fi completat ordinul comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii, cu titlu de excepţie: pentru localităţile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie să se renunţe la pragul de 60% persoane vaccinate în şcoala sau grădiniţa care funcţionează în acea localitate.

Acest lucru va face obiectul următoarei hotărâri CNSU, la finalul acestei săptămâni, şi va ţine cont de evoluţia epidemiologică. Până în prezent, ştim bine, avem din fericire un trend descendent”, a precizat Cîmpeanu, conform Agerpres.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...