sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEO tânără suedeză s-a convertit la ortodoxie: A fost botezată de PS...

O tânără suedeză s-a convertit la ortodoxie: A fost botezată de PS Macarie al Europei de Nord

O suedeză de 23 de ani s-a convertit la ortodoxie și a fost botezată de PS Macarie al Europei de Nord.

Evenimentul a avut loc la biserica Paraclis Episcopal din Goteborg, din Suedia, relevă Basilica.

„Este o mare bucurie pentru noi. Ai fost îmbrăcată în Hristos şi această haină este curată, albă, neprihănită. Să nu o murdărești cu păcatul şi noi înșine ne străduim să nu o murdărim cu păcatele, iar atunci când cădem ne ridicăm şi curățim această haină pe care am primit-o la botez prin baia nașterii de a doua, prin Taina Spovedaniei”, a afirmat PS Macarie.

„Sunt foarte emoționată că am fost îmbrăcată astăzi în Hristos. Am așteptat acest moment vreme de 23 de ani. Îi mulțumesc Preasfinţitului Părinte Episcop Macarie şi Maicii Hristodoula că m-au adus la Hristos şi în Biserica Sa”, a declarat pentru Trinitas TV noua membră a Bisericii Ortodoxe.

Anul acesta, un militar britanic aflat în România s-a botezat ortodox. Tot în 2023, la Bacău, două lituanience au devenit ortodoxe.

În 2022, la mănăstirea Văratec, o refugiată ucraineană a făcut același lucru. PS Macarie a adus, anul trecut, o chinezoaică la ortodoxie.

În 2021, un german de 21 ani s-a botezat ortodox în România. Tot în acel an, scriitorul Paul Kingsnorth s-a botezat ortodox, la o mănăstire românească din Irlanda.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE