joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEO publicație rusească scrie că rachetele hipersonice Kinjal „pot mătura” cu baza...

O publicație rusească scrie că rachetele hipersonice Kinjal „pot mătura” cu baza de la Deveselu, „în caz de necesitate militară”

Publicația rusească „Rossiyskaya Gazeta” a găzduit ieri un material în care se afirmă că racheta hipersonică „Kinjal” poate lovi baza americană de la Deveselu înainte ca instalațiile militare de-acolo să reacționeze.

Articolul, intitulat „Cum este folosită racheta hipersonică Kinjal în timpul Operațiunii Militare Speciale”, găzduiește și o declarație a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, scrie ziare.com.

Acesta afirmă că racheta respectivă „a fost folosită de trei ori în timpul operațiunii militare speciale (cum denumesc rușii războiul din Ucraina – n.r.). Și de trei ori și-a arătat caracteristicile excepționale. Caracteristici pe care nicio altă rachetă din lume nu le are”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Cea mai puternică lovitură ar fi fost la prima sa utilizare, pe un mare depozit subteran de rachete și muniție de aviație al trupelor ucrainene din satul Delyatyn, regiunea Ivano-Frankivsk.

Acolo au fost depozitate focoasele nucleare ale rachetelor strategice și tactice ale Forțelor Armate ale URSS. La începutul anilor 1990, armele nucleare au fost duse în Rusia.

Rachetele Kinzhal sunt concepute pentru a distruge posturi de comandă bine apărate, arsenale subterane și chiar portavioane.

La o rază de 500 km, ele se abat de la ținta lor desemnată cu mai puțin de un metru.

Racheta hipersonică a complexului Kinzhal poate zbura cu o viteză care depășește viteza sunetului de 10-12 ori. Lovirea unei ținte în mișcare nu este o problemă.

Ziariștii ruși adaugă că ”din 2016 România a desfășurat pe teritoriul său sistemul staționar de apărare antirachetă Aegis Ashore cu interceptoare de rachete americane RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3). În total, din 2015, la baza militară Deveselu au fost dislocate 3 baterii a 8 rachete SM-3 Block IB. Ele, după cum asigură americanii, sunt proiectate pentru a intercepta rachete balistice intercontinentale și focoase la altitudini atmosferice și la distanțe mari. Totuși, lovitura cu „Pumnalul” hipersonic a arătat foarte clar că sistemul de apărare antirachetă NATO Aegis Ashore, în caz de necesitate militară, va fi măturat de rachetele noastre hipersonice cu focoase convenționale înainte de a putea fi pus în alertă”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. Până acum smiorcăiala era că scutul de la Deveselu ar fi fost cumva ofensiv și îi amenința. Acum înțeleg că de fapt e, totuși, defensiv dar, sâc!, nici nu contează pentru că ei oricum ie bombardieri mai adevărați, să muară Gicu, și praf ne face dak vrea mușq lor. Ca de obicei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate