ACTUALITATEO nouă scrisoare prin care militari francezi activi denunță haosul și violența,...

O nouă scrisoare prin care militari francezi activi denunță haosul și violența, cu trimitere la islamiștii care au ocupat periferiile orașelor

Încă odată, la scurt timp după ce militarii francezi rezerviști au publicat o scrisoare în care îi cereau președintelui Emmanuel Macron să oprească dezintegrarea Franței, alți militari, de această dată activi, denunță haosul și violența din țara lor, făcând trimitere la islamiștii care au ocupat periferiile orașelor, potrivit Valeurs Actuelles, citat de Le Figaro.

Mesajul ce îndeamnă la patriotism și la apărarea valorilor naționale franceze a fost semnat de peste 100.000 de cetățeni civili într-o singură zi. Conform publicației conservatoare Valeurs Actuelles, acest forum nu are menirea „de a submina instituțiile franceze, ci de a alerta oamenii cu privire la gravitatea situației”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Domnule președinte al Republicii,

doamnelor și domnilor, miniștri, membri ai parlamentului, ofițeri generali, în rândurile și calitățile dumneavoastră,

Nu mai cântăm al șaptelea vers din „La Marseillaise” [imnul național al Franței], cunoscut sub numele de „versul copiilor”. Cu toate acestea, este bogat în lecții. Să-i lăsăm în seama lui să ne piardă asupra noastră:

„Vom păși pe calea vieții noastre/ Când bătrânii noștri n-or mai fi,/ Și pe acea cale le vom găsi pulberea/ Și urma virtuților lor!/ Mai bine să împărțim cu ei sicriul/ Decât să le supraviețuim,/ Vom avea sublima mândrie/ De a-i răzbuna sau de a-i urma.”

Seniorii noștri sunt luptători care merită respectați. Aceștia sunt, de exemplu, vechii soldați a căror onoare ai călcat-o în ultimele săptămâni. Sunt acei mii de servitori ai Franței, semnatari ai unei platforme de bun simț, soldați care și-au dat cei mai buni ani pentru a ne apăra libertatea, ascultând ordinele voastre, pentru a vă purta războaiele sau pentru a vă implementa restricțiile bugetare, pe care i-ați murdărit în timp ce oamenii din Franța i-au susținut.

Acești oameni care au luptat împotriva tuturor dușmanilor Franței i-ați tratat ca fiind facțioși, atunci când singura lor vină este să-și iubească țara și să jelească căderea ei vizibilă.

În aceste condiții, depinde de noi, care am intrat recent în carieră, să intrăm în arenă, să avem onoarea de a spune adevărul pur și simplu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Suntem ceea ce ziarele au numit „generația focului”. Bărbați și femei, soldați activi, de toate armatele și de toate gradele, de toate sensibilitățile, ne iubim țara. Acestea sunt singurele noastre pretenții de glorie. Și dacă nu putem prin lege să ne exprimăm cu fața descoperită, este la fel de imposibil să tăcem.

Afganistan, Mali, Republica Centrafricană sau în altă parte, unii dintre noi am experimentat focul inamic. Unii au lăsat camarazi acolo. Ei și-au oferit pielea pentru a distruge islamismul căruia îi faceți concesii pe pământul nostru.

Aproape toți am cunoscut operațiunea Sentinel. Am văzut cu ochii noștri suburbiile abandonate, cazarea cu delincvență. Am trecut prin încercările de instrumentalizare a mai multor comunități religioase, pentru care Franța nu înseamnă nimic – nimic altceva decât un obiect de sarcasm, dispreț sau chiar ură.

Am defilat pe 14 iulie. Și această mulțime binevoitoare și diversă, care ne-a aclamat pentru că suntem emanația ei, ni s-a cerut să ne ferim de ea luni întregi, interzicându-ne să circulăm în uniformă, făcându-ne potențiali victime, pe un sol pe care suntem totuși capabili de apărare.

Da, bătrânii noștri au dreptate pe fondul textului lor, în întregime. Vedem violență în orașele și satele noastre. Vedem că comunitarismul se impune în spațiul public, în dezbaterea publică. Vedem ura pentru Franța și istoria ei devenind normă.

Poate că militarii nu vor spune asta, veți argumenta. Dimpotrivă: deoarece suntem apolitici în evaluările noastre asupra situației, este o observație profesională pe care o oferim. Pentru că am văzut acest declin în multe țări aflate în criză. Precede prăbușirea. Anunță haos și violență și, contrar a ceea ce afirmați aici sau acolo, acest haos și această violență nu vor proveni dintr-o „pronunțare militară”, ci dintr-o insurecție civilă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Pentru a discuta despre forumul bătrânilor noștri, în loc să recunoaștem claritatea descoperirilor lor, trebuie să fim destul de lași. Pentru a invoca o datorie de rezervă prost interpretată cu scopul de a reduce la tăcere cetățenii francezi, trebuie să fii foarte înșelător. Pentru a-i încuraja pe ofițerii de armată din frunte să ia poziție și să se expună, înainte de a-i sancționa cu înverșunare imediat ce scriu altceva decât povești de luptă, trebuie să fii foarte pervers.

Lașitate, înșelăciune, perversiune: aceasta nu este viziunea noastră asupra ierarhiei.

Dimpotrivă, armata este, prin excelență, locul în care ne vorbim cu sinceritate, pentru că ne angajăm viața. Apelăm la această încredere în instituția militară.

Da, dacă va izbucni un război civil, armata va menține ordinea pe propriul său pământ, pentru că i se va cere. Este chiar definiția războiului civil. Nimeni nu își poate dori o situație atât de teribilă, bătrânii noștri nu mai mult decât noi, dar da, din nou, războiul civil este în plină desfășurare în Franța și o știți perfect. (…)

Toți bătrânii noștri, cei care au făcut din țara noastră ceea ce este, care i-au proiectat teritoriul, i-au apărat cultura, au dat sau au primit ordine în limba lor, au luptat pentru ca tu să lași Franța să devină un stat eșuat? (…)

Acționați, doamnelor și domnilor. De data aceasta, nu este vorba de emoții personalizate, formule gata făcute sau acoperire media. Nu este vorba de prelungirea mandatului sau de cucerirea altora. Este vorba despre supraviețuirea țării noastre, a țării dumneavoastră!”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...