ACTUALITATEO nouă inițiativă marca AGERPRES: istoria României din perioada 1866-1881 va fi...

O nouă inițiativă marca AGERPRES: istoria României din perioada 1866-1881 va fi adusă în atenția cititorilor printr-un proiect editorial

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a anunțat în această după-amiază faptul că lansează miercuri, 10 februarie 2021, un nou proiect editorial pe care îl va dedica istoriei românilor dintre anii 1866 şi 1881.

După cum informează agenția, „noua rubrică tematică aduce în centrul atenţiei publice anii 1866 şi 1881, rămaşi în istoria României prin momente care au marcat, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, o perioadă de profunde transformări şi de modernizare a ţării”.

Astfel, articolele și materialele tematice vor fi reunite sub titlul ”#Anul 1866 în istoria României”, respectiv ”#Anul 1881 în istoria României” , urmând a fi transmise atât pe Fluxul Documentare, cât şi pe site-ul agenției de presă.

Este cunoscut faptul că perioada 1866-1881 a fost marcată în istoria României de prima parte a domniei Regelui Carol I, care a adus contribuții semnificative în procesul de modernizare al țării, printre acestea numărându-se proclamarea Independenței României, la 9 mai 1877 și a Regatului României, în anul 1881, prin modificarea Constituției din 1866.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...