luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEO nouă disciplină în școlile din România | Parlamentul a votat introducerea,...

O nouă disciplină în școlile din România | Parlamentul a votat introducerea, pentru cursurile liceale, a disciplinei „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”

Proiectul de lege pentru introducerea disciplinei despre Revoluția din 1989, inițiată de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, a fost adoptată cu vot final în Camera Deputaților, miercuri. Propunerea legislativă prevede introducerea în curricula școlară de liceu a cursului «Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România».

Legea pentru introducerea disciplinei despre Revoluția din 1989, inițiată de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, a fost adoptată cu vot final în Camera Deputaților, anunță PNL într-un comunicat.

După mai bine de treizeci de ani de la Revoluția Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului inițial al timișorenilor eroi care au pornit Revoluția ca mișcare socială și politică”, anunță prim-vicepreședintele PNL Timiș, deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit deputatului, propunerea legislativă privind introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului «Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România» a fost dezbătută în plenul Camerei Deputaților, în forma sa finală, rezultată din dezbaterile comisiilor de specialitate.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Proiectul a întrunit voturile necesare adoptării (215 voturi pentru forma finală a proiectului, 17 împotrivă și 44 de abțineri), urmând ca noua lege să fie înaintată Senatului. Proiectul legislativ prevede introducerea noii discipline începând cu anul școlar 2023-2024, alături de integrarea acestei noi discipline în sfera curriculară descrisă prin strategiile adoptate la nivelul școlilor”, anunță deputatul liberal.

”Ca deputat, cadru universitar și timișorean, sunt deosebit de onorat pentru întrunirea unei majorități a voturilor în Camera Deputaților, favorabile pentru introducerea acestei discipline. Noua disciplină «Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România», astăzi legiferată și trimisă Senatului, răspunde unei necesități obiective, aceea de a le oferi tinerilor instrumentele utile pentru educația lor civică, respectiv un set de conținuturi didactice orientate cu precădere către cel mai important moment revoluționar al istoriei noastre recente. Noțiunile, informațiile și mărturiile obiective despre istoria noastră recentă sunt de neînlocuit pentru formarea completă a elevilor, viitori cetățeni conștienți de etapele semnificative care au fondat destinul democratic al României”, subliniază deputatul PNL Timiş, Marilen Gabriel Pirtea, potrivit News.ro.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Încă o pită de mâncat pentru varii activiști, ridicați la rang de dascăli. Mai bine ar preda, toașii universitari , cursuri despre cum Iliescu&kamarila s-au înțepenit în scaune și cu ce preț spre a înveșnici klanurile și neamurile la butoane, și mai ales, cum au evitat și încă evită justiția care îi caută cu cârpa pe ochi și nu i-a prins în treizeci și ceva de ani.Ar fi util și instructiv.

  2. Și în noua disciplină – Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România – se recunoaște amestecul americano-britanic în orchestrarea loviturii de stat și „debarcarea” lui Ceaușescu? Se acordă atenție deosebită, în cadrul aceluiași manual, „trădării” lui Gorbaciov- dar în interesul național al Rusiei, care-și dorea deschidere strategică la Mediterana prin Porto Eda al Mării Adriatice, motive suficiente, de altfel, de-a-i păcăli inițial pe yankei, ca mai apoi, după ce aceștia și-au dat seama de capcana întinsă de sovietici, să treacă la dezintegrarea Iugoslaviei în ’91 (prin inițierea unor conflicte interetnice) apoi la bombardarea ei în ’99? Îndoi-m-aș! Și-atunci, la ce servesc minciunile? Dar mai ales, cui? Cui servește, oare, rescrierea istoriei și îndobitocirea tinerilor? Nativilor digitali? Generației alpha? Vai de noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate