luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEO nouă „cauză“ a morților subite | Experții spun că poziția în...

O nouă „cauză“ a morților subite | Experții spun că poziția în care dormi poate favoriza apariția cheagurilor de sânge. Dormitul pe spate poate face ca limba și maxilarul să se încline, înghesuind căile respiratorii, iar aceasta poate provoca apneea în somn, care, la rândul său, ar putea duce la probleme grave care implică inima

Se spune că cea mai presantă îngrijorare cu cheagurile de sânge este riscul ca acestea să ajungă la plămâni, care ucid sute de mii de oameni în fiecare an. Aceasta reprezintă un rezultat al comportamentului sedentar, dar, conform Daily Express, unele poziții de somn pot crește riscul complicației.

Modul în care un cheag de sânge afectează corpul este de obicei determinat de locația sa, dar, în general, tinde să fie inofensiv atâta timp cât nu se mișcă. Majoritatea cheagurilor de sânge se formează de obicei în venele piciorului, pelvisului și uneori ale brațelor, ceea ce este denumit din punct de vedere medical tromboză venoasă profundă. Anumite poziții de dormit pot duce la formarea de cheaguri riscante.

Corpul stă de obicei întins orizontal în pat, așa că rareori există suficient flux de sânge cu impact gradient către membre.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Când cineva doarme drept, pot apărea probleme dacă fluxul sanguin este împiedicat.

Harvard Health scrie: „Dormitul într-un scaun reclinabil […] ar putea în unele cazuri să crească riscul de tromboză venoasă profundă”.

Un cheag de sânge la un membru poate apărea dacă brațele sau picioarele stau ambele îndoite și nemișcate ore întregi.

„Cu condiția să vă simțiți confortabil și să vă puteți înclina ușor pe spate, ar trebui să existe puține riscuri de a dormi în poziție dreaptă, presupunând că nu interferează cu capacitatea dumneavoastră de a dormi bine.”

Cu toate acestea, dormitul în poziție dreaptă nu este singura poziție de dormit cu riscuri pentru sănătate.

Potrivit experților de la Clinica Mayo, dormitul pe spate poate face ca limba și maxilarul să se încline, înghesuind căile respiratorii.

Acest lucru poate crea scena pentru apneea în somn, care, la rândul său, ar putea duce la probleme grave care implică inima.

Organismul de sănătate adaugă: „Apneea obstructivă de somn ar putea crește, de asemenea, riscul de atac de cord recurent, accident vascular cerebral și bătăi anormale ale inimii”.

Există unele dovezi că somnul pe partea stângă a corpului poate afecta și semnalele electrice ale inimii.

Cu toate acestea, Monica Wassermann, director medical la Oliolusso, a adăugat: „Nu există suficiente dovezi care să susțină ideea că somnul pe partea stângă poate crește riscul de infarct miocardic sau tulburări, în special la persoanele cu o inimă sănătoasă.

Singurele riscuri cunoscute de a dormi pe partea stângă ar putea fi experimentate la persoanele cu tulburări cardiace predominante și ar putea include durere, modificări ale activității ECG pe măsură ce curenții sau semnalele electrice sunt întrerupte, dificultăți de respirație și disconfort

Somnul pe partea stângă poate declanșa modificări sau deplasări ale mișcărilor inimii, dar nu s-a dovedit că crește riscurile de atacuri de cord”, a spus ea.

Expertul a adăugat: „Nu există alte poziții de dormit asociate cu riscul de atac de cord, deși somnul pe partea dreaptă poate exercita presiune asupra venei cave, provocând disconfort”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În plus, femeilor însărcinate li se recomandă uneori să doarmă pe partea stângă a corpului și să evite să doarmă pe spate pentru a ușura presiunea asupra uterului, care este un factor de risc cunoscut pentru tromboza venoasă profundă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Clinica Mayo îi sfătuiește pe acești oameni „să-și ridice picioarele la sfârșitul zilei și să-și ia o pereche de ciorapi compresivi dacă au umflături sau vene varicoase”.

Totuși, nici dormitul pe burtă poate să nu fie lipsit de riscuri, deoarece acest lucru provoacă o presiune inutilă pe spate și pe coloana vertebrală, conform organismului de sănătate.

Acest lucru se datorează faptului că cea mai mare parte a greutății tale se află în mijlocul corpului, ceea ce crește presiunea asupra structurilor interne ale corpului.

Deși pot exista riscuri legate de dormitul într-o poziție așezată, este important de reținut că este puțin probabil ca o poziție să prezinte riscuri semnificative pentru sănătate, cu excepția cazului în care o persoană are o stare de sănătate subiacentă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE