duminică, mai 19, 2024
ACTUALITATEO nouă campanie arheologică pentru recuperarea și identificarea rămășițelor pământești ale deținuților...

O nouă campanie arheologică pentru recuperarea și identificarea rămășițelor pământești ale deținuților politici de la Târgu Ocna

Asociația Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România (AFDPR) împreună cu Fundația Doina Cornea și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj (MNIT), organizează în colaborare cu Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cea de-a șaptea campanie de investigații arheologice la Târgu Ocna, informează un comunicat de presă.

Acțiunea continuă căutările pentru recuperarea și identificarea rămășitelor pamântești ale deţinuţilor politici decedaţi în penitenciarul din localitate.

Cercetările vor începe în ziua de 16 mai 2022 și se vor desfășura în zona cimitirului parohial aflat lângă biserica ortodoxă cu hramul Sfinții Împărați, situată lângă penitenciar. Acestea vor fi efectuate de un colectiv de arheologi, specializat în astfel de intervenții, condus de d-nul Gheorghe Petrov de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj. Cazul deținuților politici morți în acest penitenciar și a locurilor unde au fost înhumați, face obiectul unui dosar de cercetare penală aflat în lucru la Secția Militară din cadrul Parchetului General. Acţiunea se desfășoară cu acordul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, fiind sprijinită de Primăria orașului Târgu Ocna și Parohia Sfinții Împărați. Finanțarea activităților este asigurată din donații particulare prin intermediul Fundației Doina Cornea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

AFDPR face un apel către acei urmași ai victimelor decedate în penitenciarul din Târgu Ocna, care nu au fost încă identificați și contactați, pentru a intra în legătură directă cu responsabilul acțiunii, d-nul Gheorghe Petrov (tel. 0744516108), în vederea îndeplinirii formalităților necesare pentru raportarea acestora către autoritățile care au în sarcină stabilirea identității osemintelor recuperate.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Reamintim că tot la Târgu Ocna se sfințește, pe 14 mai, prima biserică dedicată martirilor din închisorile comuniste.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE