duminică, aprilie 14, 2024
OPINIIO nevoie acută de oameni de onoare

O nevoie acută de oameni de onoare

Progresul aduce întotdeauna și lucruri bune, dar inevitabil există și părți negative. Se pare că, odată cu dezvoltarea societății noastre, se simte tot mai mult nevoia de oameni educați, dar nu doar oameni cu carte, ci mai ales oameni care au învățat ce e onoarea și se vede din acțiunile lor că sunt oameni de onoare, nu doar par.

A fost Colectiv, a fost Maternitatea Giulești, a fost incendiu la Piatra Neamț, acum la Matei Balș. Președintele pleacă la schi, iar ministrul Sănătății își schimbă fotografia de profil pe o rețea de socializare. Doar atât puteți, domnilor? Mai multă compasiune pentru victimele incendiului nu ar strica nimănui. Revenind la dl Voiculescu, după Colectiv, dl Ponta și-a dat demisia, deși nu îl văd ca fiind principalul vinovat în acea nenorocire. Dvs, dle ministru, doar fluturați valorile europene sau credeți în ele? Dacă da, aș zice că onoarea e o valoare de bază a oricărei societăți civilizate, așadar vă solicit demisia de onoare. Faceți ce trebuie și plecați acasă! (Apropo, nu e frumos nici să spuneți că așteptați oamenii la discuții fără megafoane și să plecați acasă înainte de a vorbi cu cei ce veniseră!) Aceeași reacție o aștept și din partea dlui Iohannis, a dlui prim-ministru, a dlui Arafat. I-aș bate obrazul și dlui Cercel, ca fost manager la Matei Balș. Aveți onoare, domnilor! E tot ce contează. Nu țineți la funcțiile dobândite, ele nu sunt veșnice, deși unii poate așa ar dori. Dacă vă socotiți cu mâinile curate de tragedia unei țări, ce arde în spitale (,,În ultimii 10 ani, în România au avut loc 13 incendii în spitale. Statistica a fost realizată de către agenția Agerpres și preluată de RFI, deci putem avea deplină încredere în acuratețea ei.” – r3media), atunci continuați în funcțiile actuale.

Indiferent de felul în care vă veți judeca din prisma propriei conștiințe, noi vom înțelege din aceasta ce fel de oameni sunteți. Istoria nu uită, moartea nu iartă pe nimeni, om de rând sau om de stat! Orice muritor, opincă sau vlădică, va da seama după moarte de tot răul făcut și de tot binele pe care putea să îl facă și nu l-a făcut. Să nu uitați asta când vă veți gândi la demisie ori ba. Memento mori, domnilor! Memento mori…

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE