joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEO altă „problemă“ cu încălzirea globală | Specialiștii se declară îngrijorați de...

O altă „problemă“ cu încălzirea globală | Specialiștii se declară îngrijorați de flatulențele scoicilor. Spun că 10% din gazele cu efect de seră sunt produse de crustacee

Conform unui studiu publicat în Scientific Reports scoicile, midiile și stridiile produc 10% din metanul şi gazele azotoase din Marea Baltică fiind un rezultat al digestiei, scrie Descoperă.

Euractiv spune că cercetătorii au avertizat că aceste crustacee ”ar putea juca un rol important în producerea gazelor cu efect de seră”. Aceștia atrag atenția că metanul și gazele de oxid de azot au un potențial mult mai mare să provoace schimbări climatice decât dioxidul de carbon. De exemplu, în apele cu un conținut mai scăzut de crustacee s-au înregistrat cantități mai mici de metan.

Studiul precizează că ”mărirea fluxului de gaze cu efect de seră din mediile acvatice” a crescut ca urmare a creșterii utilizării fertilizatorilor sintetici în agricultură. Aceștia au dus la un număr mare de nutrienți în apele din apropierea zonelor costiere.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acești nutrienți sunt apoi procesați de crustacee, care eliberează gazele.

Studiile recente sugerează că 10% din emisiile de oxid de azot ar putea proveni din sistemele acvatice, în timp ce 40% din cantitatea de metan provine din sedimente.

Și mai interesant este faptul că, în ciuda faptului că aceste crustacee eliberează metan de milioane de ani, specialiștii atrag acum atenția că acest lucru ar putea influența clima, ca urmare a creșterii populației umane.

Noua Zeelandă a fost prima țară care a vrut să pună taxă pe flatulența vacilor. Mișcarea guvernului de la acea vreme a fost întâmpinată cu furie de fermieri. În plus, Bill Gates a investit 12 milioane de dolari într-o companie australiană care își propune să hrănească vacile cu alge marine pentru a reduce emisiile provenite din flatulența vacilor.

Citește:  10 mituri despre încălzirea globală demontate într-un minut

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Interesant rau , nimeni nu face legatura cu disparitia copacilor , padurilor si a vegetatiei . Adica creerele de azi bat campii , fara rost !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate