joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATENY Times susține că Rusia ar putea ataca baze din Polonia și...

NY Times susține că Rusia ar putea ataca baze din Polonia și România

Oficialii americani, fie de la Departamentul de Stat sau de la Pentagon, par mai îngrijorați ca niciodată că Vladimir Putin ar putea escalada conflictul din Ucraina, pentru a compensa eșecul umilitor din Harkov. Există mai multe scenarii în acest sens, dar unul dintre acestea implică și România: rușii ar putea lovi centrele de aprovizionare ale armatei ucrainene, aflate în țări precum Polonia și România, scrie The New York Times.

„Multe dintre opțiunile pentru care se pregătesc analiștii de la Washington sunt sumbre: bombardamente nediscriminatorii asupra orașelor ucrainene, o campanie de ucidere a liderilor ucraineni de rang înalt sau un atac asupra centrelor de aprovizionare din afara Ucrainei – situate în țări NATO precum Polonia și România – care canalizează cantități extraordinare de arme, muniții și echipamente militare în țară”, scrie NYT într-un articol pe tema ezitărilor pe care le are administrația Biden de a furniza Kievului arme mai puternice. Publicația menționează că a stat de vorbă cu peste 12 oficiali americani cu rang înalt care sunt implicați în strategia administrației de a controla escaladarea războiului și de a calibra următorii pași, pentru a evita declanșarea unui conflict și mai amplu.

Biden vrea să evite un conflict cu Rusia și rezistă presiunilor pentru a-i trimite arme și mai sofisticate Ucrainei, convins că în ultimele șapte luni a reușit să-i semnaleze lui Putin că nu dorește un război mai amplu, ci vrea doar ca rușii să plece din Ucraina, scrie „The New Yor Times”. Rachetele ghidate cu rază lungă de acțiune, care ar putea oferi Ucrainei posibilitatea de a lovi Crimeea, teritoriul anexat de Rusia în 2014, ar fi probabil văzute de Moscova drept o provocare majoră, crede Biden. „Încercăm să evităm al treilea război mondial”, le reamintește adesea colaboratorilor săi, reluând o declarație pe care a făcut-o și în public.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate