luni, februarie 6, 2023
ȘTIRINutriționistul Mihaela Bilic spulberă dietele vegane: Oamenii se hrănesc cu făinoase, proteine...

Nutriționistul Mihaela Bilic spulberă dietele vegane: Oamenii se hrănesc cu făinoase, proteine și grăsime, nu cu frunze și apă! Ideologiile sunt periculoase în orice domeniu, așa ajungem să credem că dietetic înseamnă sănătos

Nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția asupra faptului că foarte mulți oameni au început să evite în totalitate anumite alimente din considerente dietetice. Aceasta a prezentat rezultatele unui studiu care prezintă slaba informare cu privire la alimentele bogate în nutrienți care ne asigură supraviețuirea:

„Voi ce aliment ați lua pe o insulă pustie?

8 persoane din 10 își doresc în prezent să mănânce sănătos. Mai grav este că nu există o definiție clară a termenului sănătos. Instinctul nostru știe că tot ce este hrănitor și bogat în calorii e sănătos. Însă rațiunea ne spune că doar mâncarea dietetică, neprocesată și eventual bio e sănătoasă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Atenție, dacă ești idealist din punct de vedere alimentar, riști să mori de foame!

Paul Rozin, un psiholog de la Universitatea din Pennsylvania, a făcut un sondaj cu privire la percepția consumatorilor despre alimente. Iar rezultate au fost surprinzătoare:

50% dintre oameni au impresia că o cantitate mică de mâncare bogată în calorii îngrașă mai tare decât o cantitate mare de mâncare săracă în calorii

30% dintre ei sunt convinși că un regim complet lipsit de grăsimi este mai sănătos decât un regim cu conținut mic de grăsime.

A făcut și un experiment în care propunea următorul scenariu: imaginați-vă că veți fi singur pe o insulă pustie timp de un an și că puteți lua cu voi doar apă și un singur aliment. Ce ați alege din următoarele variante: porumb, germeni de soia, spanac, piersici, banane, hotdog sau ciocolată?

Clasamentul a fost următorul: banane 42%, spanac 27%, porumb 12%, germeni de soia 7%, piersici 5%, hotdog 4%, ciocolată 3%.

Concluzia? Doar 7% dintre participanți la experiment ar fi supraviețuit. Hotdog-ul și ciocolata erau singurele produse cu adevărat hrănitoare, care asigurau aportul caloric și toți nutrienții de bază.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cum de s-a ajuns la paradoxul de a considera grăsimile niște toxine, când ele sunt de fapt vitale vieții? Cât despre dulciuri, percepția este și mai denaturată. Întrebați cum ar caracteriza „prăjitura cu ciocolată“ într-un singur cuvânt, majoritatea americanilor a răspuns „vină/ păcat/ culpabilitate“.

Iată ce se întâmplă, a spus Rozin, când nutriția se transformă în nutriționism. Ideologiile sunt periculoase în orice domeniu, așa ajungem să credem că dietetic înseamnă sănătos. Greșit! Oamenii se hrănesc cu făinoase, proteine și grăsime, nu cu frunze și apă!“, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Dietele vegane au început să fie tot mai promovate în ultima vreme pe fondul așa-zistei lupte împotriva schimbărilor climatice. De curând, Partidul Verzilor din Germania i-a îndemnat pe locuitorii din orașul Bremen trebuie să își reducă drastic consumul de carne și să înceapă să gătească doar mâncăruri vegane. De asemenea, un consilier științific al Guvernului britanic a venit cu propunerea ca oamenii să mănânce mai puțină carne și să călătorească mai rar cu mașina personală pentru a „salva” Planeta.

Tot în ultimul an, Comisia Europeană a autorizat includerea greierului de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană. Greierele de casă este a treia insectă care a fost aprobată pentru consum în Uniunea Europeană după ce, în iulie 2021, a fost emisă aprobarea pentru viermele galben uscat, iar în luna noiembrie 2021 pentru lăcusta călătoare.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate