ACTUALITATENunțile și alte evenimente sunt interzise în Republica Moldova. Magazinele se închid...

Nunțile și alte evenimente sunt interzise în Republica Moldova. Magazinele se închid la ora 18:00

Nunțile, cumetriile, sărbătorirea zilelor de naștere și orice alt tip de petreceri sunt interzise începând de vineri, 19 martie, în Republica Moldova. Totodată, a fost modificat și graficul de lucru al centrelor comerciale și al piețelor în legătură cu situația epidemiologică din țară, informează Știri.md și Jurnal.md.

Piețele vor activa până la ora 15:00, iar centrele comerciale vor fi deschise până la ora 18:00. Programul restaurantelor a fost modificat până la ora 20:00.

„Toate raioanele din Republica Moldova sunt sub Cod Roșu. Cea mai gravă situație se atestă în Chișinău. Situația este gravă și la Anenii-Noi, Ialoveni, Strășeni, Briceni, dar și în alte raioane. Crește numărul pacienților intubați. Prin urmare, după îndelungate dezbateri, Comisia a ajuns la concluzia de a modifica programul de lucru al centrelor comerciale, piețelor, lucru care va permite degajarea situației. De asemenea, restaurantele își vor încheia programul la ora 20:00.

Organizarea procesului educațional a provocat cea mai mare dezbatere în timpul ședinței. Prin urmare, s-a decis delegarea administrației publice locale, împreună cu administrațiile școlilor, grădinițelor cum se va proceda în funcție de situația epidemiologică locală. Totuși, există localități unde situația epidemiologică nu este chiar atât de gravă. Prin urmare va rămâne la discreția directorilor instituțiilor de învățământ să decidă de comun acord cu primarii dacă sistează procesul de învățământ sau există condițiile necesare pentru continuarea studiilor cu prezența fizică.”, a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Petrecerile de orice fel pot fi oprite, dar Sfintele Taine (indiferent dacă vorbim de Botez, Cununie sau oricare dintre Taine – inclusiv slujbele de înmormântare – scolasticii: mâna pe carte!), cât și scurtele agape creștine (inclusiv cele de pomenire sau Sfințire) nu pot fi îngrădite sub nici un chip, aceste reprezentând și fiind drepturi (dar și responsabilități) umane conferite direct de Dumnezeu și se manifesta în dreptul laic ca libertatea exercitării religioase și de conștiință, drept divin INALIENABIL, indiferent de situație, și statuat inclusiv de Constituții și dreptul internațional în toate formele și diversitățile sale (chiar și dacă n-ar fi așa, creștinii tot ar trebui să lupte pentru lubertatea și exercitarea credinței dumnezeiești).

    Creștinii (în marea noastră majoritate) – din păcate – nu-și (mai) cunosc Dumnezeul și credința (parafrazare: „Oare când voi veni voi mai găsi credinţă pe pământ?”), cedându-i mai mult decât oricând în istorie cezarului, cu seninătate, nu de puține ori in numele „păcii” și „smereniei” (ambele false – marea apostazie) cele de necedat, cele ce sunt EXCLUSIV ale lui Hristos!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...