luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATENu se mai termină. Comisia Europeană propune extinderea folosirii certificatului verde până...

Nu se mai termină. Comisia Europeană propune extinderea folosirii certificatului verde până în vara anului 2023

Comisia Europeană a propus joi ca folosirea certificatului digital Covid-19 (certificatul verde) să fie extinsă până pe 30 iunie 2023, în vederea înlesnirii călătoriilor în interiorul blocului comunitar, regulamentul care este acum în vigoare prevăzând o valabilitate a acestui certificat până pe 30 iunie 2022, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

„Virusul încă circulă, este prevalent în UE și trebuie să fim pregătiți pentru noi creșteri (ale numărului de infectări) în a doua jumătate a anului sau pentru apariția unor noi variante”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

Certificatul verde atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau efectuarea unui test PCR negativ recent. În propunerea anunțată joi, Comisia Europeană a mai cerut și includerea anumitor teste antigen printre testele pentru care să poată fi emis certificatul verde.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

O altă propunere are în vedere garantarea că certificatele de vaccinare menționează numărul total corect al dozelor administrate în orice stat membru al UE, nu doar în țara care emite certificatul, întrucât uneori apar astfel de neconcordanțe pe certificatele persoanelor care nu fac toată schema de vaccinare în aceeași țară.

De cealaltă parte, țări europene precum Danemarca, Marea Britanie, Elveția sau Cehia au eliminat restricțiile legate de certificat verde, iar primele trei menționate au scos chiar toate restricțiile, inclusiv cele legate de purtarea măștii.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate