ACTUALITATE„Nu ne-am schimbat în mod dramatic perspectiva anterioară, dar este cert că...

„Nu ne-am schimbat în mod dramatic perspectiva anterioară, dar este cert că am adăugat noi detalii la firul inițial al cercetării.” Noi investigații ale OMS privind originea virusului Covid-19 arată că alimentele congelate ar putea constitui sursa infectării

Într-o conferință de presă ce a avut loc astăzi, Dr. Peter Ben Embarek, specialist al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat faptul că o nouă posibilitate prin care s-ar fi putut răspândi noul coronavirus ar fi legată de conceptul de „lanț rece”, ce se referă la transportul și comerțul alimentelor congelate.

În urmă cu mai multe luni, China a avansat această teorie, conform căreia virusul s-ar fi transmis în țară prin intermediul alimentelor congelate, făcând publică în repetate rânduri identificarea coronavirusului pe aceste alimente provenite din import. Cu toate acestea, Dr. Embarek a susținut că ancheta din ultima lună a grupului de experți nu a dezvăluit nicio informație care să modifice în mod semnificativ datele deja cunoscute despre pandemie.

„Știm că virusul poate supraviețui în condițiile care sunt îndeplinite de aceste medii înghețate specifice comerțului cu alimente, dar nu înțelegem exact dacă virusul poate fi transmis la oameni și în ce condiții”, a declarat acesta în cadrul conferinței de presă, după cum ne informează Digi24, citând agenția Reuters.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Deși investigațiile realizate până acum cu privire la originea virusului au arătat că sursa de origine naturală a acestuia ar putea fi liliecii, acest lucru poate fi contestat de faptul că aceștia nu se aflau în Wuhan, unde a izbucnit pandemia, în anul 2019. De asemenea, teoria conform căreia virusul ar fi scăpat dintr-un laborator, este și ea incertă din mai multe puncte de vedere, astfel că Organizația Mondială a Sănătății a renunțat să se mai concentreze pe această ipoteză.

Grupul de experți ai OMS, trimiși în China la data de 14 ianuarie, au desfășurat investigații în cele mai concludente locuri legate de pandemie, printre acestea numărându-se și Institutul de Virusologie, precum și piața de fructe de mare Huanan, din Wuhan. În ceea ce o privește pe cea din urmă, deși au fost găsite probe care să ateste originea unui focar de infecție inițial aici, ceea ce ridică semene de întrebare este faptul că o transmitere rapidă similară a avut loc și în alte zone ale Wuhanului, fără a fi corelate cu aceasta.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate