OPINIINu este încă, dar pare a fi!

Nu este încă, dar pare a fi!

A fi sau a nu fi? aceasta este întrebarea care macină pe puținii care înțeleg ceva (dacă se poate înțelege) din ce se întâmplă în ultima perioadă în lume sau în țara noastră.

Sigur, ideile sunt împărțite și contrele pe acest subiect sunt precum fulgerele lui Zeus, dar ceea ce se conturează în viitorul apropiat al umanității pare să fie!

Dar ce să fie? – doar de aici am plecat!

Ceea ce se întâmplă de fapt în lume și are reverberație și la noi nu este altceva decât o mișcare totalitară. Să nu o confundăm cu un regim totalitar. Regimul totalitar este în fapt osificarea mișcării.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Desigur, cei care citiți aceste rânduri veți afirma că așa ceva nu este posibil, pentru că este democrație, iar în democrație nu poate exista o astfel de mișcare. Este logic până la urmă să credeți acest lucru, care de altfel este și greu de crezut.

Singura problemă ar fi că dezvoltarea cea mai prielnică a unei astfel de mișcări se află într-un regim democratic, unde ideologia enunțată capacitează o masă de oameni, care devine majoritară, iar ideologia preia frâiele decidente din cadrul statului.

Această ideologie nu este cuprinsă într-un anumit act de reguli, care să se desfășoare după un anumit barem, ci poate căpăta în cadrul mișcării totalitare sensuri multiple începând de la grija față de alții până la terminarea libertății personale atunci când intră în libertatea celuilalt. Si totuși „vezi-ți de treaba ta și de libertatea ta” ține de egoism.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Până aici nu prea i-am zis pe nume, dar certificatul verde face parte dintre regulile multiple ale acestui tip de mișcare. El anulează persoana și distruge esența omului prin impunerea unui act străin libertății lui. Aici se intră în libertatea omului de care fac atâta rabat cei ce doresc mall-uri și săli de cinema pline, de altfel lucruri atât de neimportante pentru un preț atât de mare pe care îl plătesc.

Mecanismul deja format prin inducerea sistematica a fricii, face ca oamenii să vadă în ceilalți problema care trebuie rezolvată.

Un alt aspect al noii mișcări totalitare este acela că are dorința de schimbare a identității colective oferită de spiritualitate cu o altă siguranță, chiar și cu o siguranță medicală. Un salt în gol fără parașută – poate tratat în alt articol!

Cam în acest cadru este astăzi nu doar țara noastră, ci omenirea, în care marea masă oferă credibilitate acestei noi mișcări.

Căci „unde există masă, există istoria”, există în fapt schimbarea istoriei printr-un grup uniformizat, dar fără să își dea seama de acest aspect.

Puteți fi în dezacord cu cele scrise până în acest moment, pentru că în ceea ce am cunoscut istoric până acum, o mișcare totalitară este acreditată de un partid. Țin să vă anunț că o mișcare totalitară este acreditată de o idee ce pătrunde în marea masă de oameni neutri sau indiferenți politic și îi fac fanatici cu sau fără certificat verde.

Ceea ce nu pare a se fi observat este tocmai faptul că oamenii s-au radicalizat de o parte sau de alta, iar valorile esențiale și importante au devenit perdante în fața celor secundare, care sunt reproducerea, nutriția și distracția. Iar cele esențiale și importante sunt credința și legătura cu Dumnezeu, care îți oferă verticalitate, echilibru și pace, iar mai apoi familia și profesia.

Suntem contemporani cu retorica revoluției! Urmează stahanovismul și poliția secretă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate