marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATENovak Djokovici va putea juca la turneul de la Wimbledon, chiar dacă...

Novak Djokovici va putea juca la turneul de la Wimbledon, chiar dacă este navaccinat. Rușii și bielorușii au, în continuare, interdicție

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon vor permite participarea jucătorilor nevaccinați, astfel că sârbul Novak Djokovici, liderul mondial, va putea disputa al treilea Mare Șlem al anului, informează agenția EFE, citat de Agerpres.

Jucătorul sârb, care a reușit în acest sezon să dispute doar trei turnee, va putea astfel să-și apere titlul cucerit anul trecut la All England Club, când a obținut al 20-lea titlu de Mare Șlem și al șaselea la Wimbledon în fața italianului Matteo Berrettini.

Organizatorii turneului au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că turneul va fi liber de măsuri împotriva Covid-19, dar au insistat asupra menținerii interdicției pentru jucătorii ruși și bieloruși.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Novak Djokovici a declarat că nu este de acord cu interzicerea sportivilor ruși și bieloruși de la Wimbledon. Cu toate acestea, organizatorii au păstrat interdicția de participare pentru etnicii ruși sau bieloruși.

„Voi condamna întotdeauna războiul, nu voi susține niciodată războiul fiind eu însumi un copil al războiului. Știu câte traume emoționale lasă. În Serbia știm cu toții ce s-a întâmplat în 1999. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cu toate acestea, nu pot susține decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun”, a spus sârbul.

Ediția din 2022 a turneului va fi prima care nu va avea tradiționala „Middle Sunday”, ziua de odihnă pentru jucători, iar ca urmare a acestei decizii toate partidele din optimile de finală nu vor mai fi concentrate într-o singură zi, lunea, ci vor fi împărțite duminică și luni. Totodată, turneul de la Wimbledon se va alătura de la această ediție restului grupului de turnee de Mare Șlem prin introducerea unui tie-break de zece puncte la 6-6 în setul trei, în loc de tie-break-ul normal care se juca la 12-12.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate