luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATENovak Djokovici nu va participa la US Open din cauza politicilor americane...

Novak Djokovici nu va participa la US Open din cauza politicilor americane care impun vaccinarea cetățenilor străini

Organizatorii US Open au confirmat că tenisman-ul Novak Djokovici nu va avea voie să concureze la turneu luna viitoare din cauza interzicerii făcute de administrația Biden de a intra în țară cetățenilor străini nevaccinați, conform Summit News.

„Organizatorii US Open au spus că vor respecta regulile guvernului privind vaccinarea totală a cetățenilor străini pentru a intra în țară, eliminându-l pe Djokovici”, relatează Daily Mail. Sârbul, care a câștigat de trei ori US Open, nu va risca să călătorească în țară și să experimenteze un tratament similar din partea autorităților cu cel încasat în Australia.

„Nu voi merge în America dacă nu am permisiunea, pentru că saga australiană pentru mine nu a fost deloc plăcută. Oamenii încă mai cred că mi-am forțat drumul spre Australia și am încercat să intru fără acte, permisiuni sau scutiri – nu este adevărat. Acest lucru a fost dovedit în justiție, așa că nu aș merge niciodată într-o țară în care nu am permisiunea de a călători”, a spus Djokovici.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sportivul a declarat în luna iulie, la inaugurarea unui complex de tenis în Bosnia, că „nu este sfârșitul lumii” dacă nu va juca la ediția din acest an de la US Open. „Sunt tenisman profesionist și vreau să mă aflu oriunde pot juca. Politica nu mă interesează.

Am părerile mele, iar ceea ce vreau este ca fiecare să aibă libertatea să aleagă ce este mai bine pentru el. Mi-aș dori ca, cel puțin, decizia mea să fie respectată. Dacă sunt autorizat, voi fi la New York. Dacă nu, nu este sfârșitul lumii“, a afirmat cel care are 21 de turnee de Mare Șlem câștigate.

Recent, Djokovici a câștigat turneul de tenis de la Wimbledon, impunându-se în finală împotriva australianului Nick Kyrgios. Acesta este doar al doilea turneu de Grand Slam din 2022 la care participă Djokovici, după cel de la Roland Garros. La competiția din Australia nu a putut lua parte după ce Djokovici a fost deportat, în urma unor neînțelegeri cu autoritățile australiene.

Novak Djokovici a declarat în repetate rânduri că alegerea sa este să nu se vaccineze, indiferent de consecințe.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate