vineri, decembrie 8, 2023
ACTUALITATENormalizarea turnătoriei. Reprezentanța CE în România lansează o nouă platformă pentru „combaterea...

Normalizarea turnătoriei. Reprezentanța CE în România lansează o nouă platformă pentru „combaterea dezinformării” și îndeamnă cititorii să semnaleze așa-zisele știri false legate de UE

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat, săptămâna trecută, o nouă platformă online dedicată – ați ghicit!- combaterii dezinformării.

Potrivit unui comunicat de presă, platforma își propune combaterea „unui fenomen din ce în ce mai prezent atât la nivel global cât și în societatea românească”.

„Ne dorim ca « trUE – Adevărul gol-goluț » să ofere un set de bază de instrumente cu ajutorul căruia cât mai mulți români să poată identifica informațiile care denaturează realitatea cu privire la Uniunea Europeană și nu numai, apărute în spațiul public. Oferim resurse online gratuite dedicate combaterii dezinformării, materiale ce pot fi folosite în sălile de clasă de către profesori, informații despre mituri demontate, podcast-uri video realizate de influencerii care ne ajută să « traducem » informații uneori tehnice pe înțelesul tuturor și multe altele”, a declarat Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Platforma controlată de Reprezentanța CE încurajează și interacțiunea cu publicul larg și invită cititorii să semnaleze cazuri de dezinformare legate de Uniunea Europeană.

Reamintim că evenimentul organizat de G4Media, în care Elisabeta Moraru, CEO Google România, raporta că a închis 100.000 de video-uri youtube pe motiv de dezinformare, a fost co-finanțat de UE, după cum a relatat R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. UE vorbeste despre dezinformare? Cenzura impusa de Stalin nu a fost nimic fata de “combaterea”dezinformării impusa de UE. Cei din conducerea UE au tendinte totalitare,naziste.

  2. Oare opinia mea despre UE este dezinformare? Să vedem: UE a ordonat statelor componente să cumpere vaccinuri experimentale in prostie, o forțat instituțional injectarea populației cu substanțe experimentale, a ordonat condiționarea liberei circulații in UE pe baza injecției experimentale , ordonă implementarea identității digitale, ordonă cenzurarea opiniilor împotriva UE! Cum? UE ordonă cenzurarea opiniilor anti-UE? Păi cenzura e definiția democrației în viziunea UE! Prin urmare Ceaușescu a fost democrat convins! De ce a fost ucis? UE s-a transformat din 2020 într-o cocină comunistă și pe alocuri fascistă! Eu mai am puțin de trăit, dar poate îmi dă Bunul Dumnezeu suficient timp ca să văd prăbușirea acestei mizerii a democrației corupte denumită UE! Jos UE! Jos UE! Jos UE! UE a devenit o hazna ce trebuie îngropată! Spuneți in CE opinia unui cetățean român care nu vrea să devină forțat cetățean european! In ultimii 3 ani UE nu mi-a adus decât constrângeri, mi-a atacat libertatea de mișcare, dreptul de a dispune de trupul meu, dreptul de liberă exprimare! Să se duca-n iadul veșniciei blestemata asta de organizație denumită UE! Amin!

  3. Scriu de „știri false” ca să poată apoi cenzura obiecții critice la adresa guvernanței UE.

    Este o reglementare tot mai agresivă și insidioasă care dă puteri cenzoriale noilor uteciști, activiști și politruci : clientela cumpărată cu bani din presă și ONG-uri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE