vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATENord Stream 2 | Președintele Andrzej Duda solicită demontarea conductei: Dăunează întregii...

Nord Stream 2 | Președintele Andrzej Duda solicită demontarea conductei: Dăunează întregii Uniuni Europene. Rusia șantajează nu numai Germania, ci șantajează întreaga Europă

Construcția conductei Nord Stream 2 a servit hegemonia rusă asupra Europei și ar trebui demontată, a susținut președintele polonez Andrzej Duda.

Într-un interviu acordat miercuri CNN, Duda a insistat că această conductă va avea ca rezultat „monopolizarea pieței europene a gazelor de către Rusia” și a declarat-o „mortală pentru Europa”.

„Credem că Nord Stream 2 nu trebuie doar blocat, ci pur și simplu demontat, pentru că dăunează întregii Uniuni Europene”, a adăugat președintele polonez.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Duda le-a reamintit telespectatorilor CNN că Polonia luptă împotriva investițiilor comune germane și ruse în conductele Nord Stream și Nord Stream 2, deoarece construcția lor a fost de „o natură politică clară, având ca scop ocolirea teritoriilor Poloniei, Statelor Baltice și Ucrainei și deschiderea unei posibilități de șantaj cu gaz împotriva acelor state est-europene.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Protestăm constant împotriva acesteia, dar, din păcate, acele investiții s-au realizat. Autoritățile germane au forțat în mod constant aceste proiecte”, a declarat președintele.

„Rusia șantajează nu numai Germania, ci, acum, de fapt, Rusia șantajează întreaga Europă”, a adăugat el.

Construcția Nord Stream 2 a fost finalizată în septembrie 2021, dar Agenția Federală Germană de Rețea a suspendat temporar eliberarea autorizației finale pentru lansarea conductei din cauza invaziei ruse a Ucrainei. Nord Stream 2 era destinat să transporte gaze din Rusia în Germania, ocolind Ucraina.

La sfârșitul lunii februarie, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Ministerul German al Economiei va analiza din nou procesul de acordare a concesiunii către Gazprom și va efectua „o nouă evaluare a siguranței livrărilor”.

„Situația s-a schimbat substanțial”, a declarat Scholz.

Înainte de invazia rusă a Ucrainei, Scholz a susținut că Nord Stream 2 era un proiect de afaceri care nu avea nimic de-a face cu politica, conform Remix News.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Polonia a negociat un non-pact de agresiune cu Germania nazistă în 1934 și apoi a divizat Cehoslovacia cu acesta câțiva ani mai târziu. Tot polonezii țipau în 1939 că au fost atacați de Hitler, deși până atunci au făcut jocurile britanicilor. Nici nu mă miră atitudinea lor de astăzi! Duda împreună cu Morawiecki au stabilit standardul global pentru rusofobie al țării lor, știind că publicul occidental, care consumă doar ocazional știri, nu este deloc obiectiv. Masele occidentale au fost îndoctrinate să-l iubească pe Zelenski după declanșarea operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina. Din acest motiv, cei care sunt familiarizați cu cele mai recente declarații ale liderilor polonezi – dar și ucraineni – ar trebui să se întrebe de ce există o deconectare narativă foarte clară între protagoniști.
    Și acest exemplu de război informațional neglijent – subiectul Nord Stream 2 – ca și cel în care prim-ministrul polonez Morawiecki l-a comparat pe Putin cu Hitler reprezintă în mod clar o lipsă de coordonare la cel mai înalt nivel din partea păpușarilor americani.

  2. Acest Duda a cazut in patima lui Zelensky ,se rasteste la toti cei care au ata parere dupa lozinca kominternista ,Cine nu e cu noi e impotriva noastra.Asazisul suveranism polonez nu a fost decat un foc de paie.Sunt cele mai mari marionete ale cloacei Davos.Au uitat cam repede ce au patit in 1939.

  3. polonezii se bazeaza exclusiv pe sprijinul american, si se cearta cu toti ceilalti, dar au pariat toti banii pe un cal mort.

    • Polonezii parcă nu prea erau de acord cu ce le impunea Europa….acum s-au sucit….sunt pro-ioropeni…Din câte am observat până acum despre neamul lor, nu îmi plac….iar dintre produsele agricole pe care le trimit la noi (fructe care țin cu anii și alte porcării), nu recomand nici dușmanilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE