miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATENoile legi ale educației | Ioan Aurel Pop, despre proiectele promovate de...

Noile legi ale educației | Ioan Aurel Pop, despre proiectele promovate de ministrul Cîmpeanu: Se află într-o fundătură și nu aduc o perspectivă clară de îmbunătățire

Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a afirmat, miercuri, că proiectele de lege ale învățământului nu aduc vreo „perspectivă clară” de îmbunătățire a domeniului, propunerile avansate aflându-se „într-o fundătură”.

„Din păcate, problemele acute nu s-au schimbat, chiar dacă ni se promit niște legi noi ale educației și cercetării, ați văzut în ce fundătură se află ele în acest moment, propunerile. Și deci nu s-a rezolvat. Ele, aceste propuneri, nu aduc, după părerea mea, vreo perspectivă clară de îmbunătățire”, a spus Ioan Aurel Pop, în deschiderea unei sesiuni științifice dedicate Zilei Limbii Române, desfășurată în Clubul Academicienilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că proiectele de lege ale învățământului preuniversitar și superior, elaborate în concordanță cu Raportul „România Educată”, vor intra în curând în circuitul de avizare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cîmpeanu a precizat că după integrarea observațiilor entităților avizatoare va exista a treia formă a proiectelor de lege, după prima formă, lansată în dezbatere, și a doua după includerea amendamentelor primite în perioada de dezbatere publică și considerate „acceptabile”.

Ministrul a explicat că la începutul lunii septembrie vor intra în Guvern pentru adoptare, proiectele urmând să fie ulterior avansate Parlamentului, potrivit g4media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE